Maakonna mootorratturid kutsutakse ühise nimetaja alla

Rühmal maakonna mootorrattureil tuli mõte, et Jõgevamaa tsiklihuvilised võiksid end kuidagi ühendada, tekitamata samas uut klubi, kus on oma hierarhia, kombed ja käsuliin. 

Suhtlusvõrgustiku Facebook kommuunis “Jõgevamaa mootorratturid” pakuti välja, et võiks lasta teha embleemi, mille iga soovija saab tagasihoidliku summa eest ning A-kategooria juhilubade ettenäitamisel osta. Paari kuu pikkuse elava arutelu ja läbirääkimiste tulemusena sündiski “Jõgevamaa Ühendatud Mootorratturid” ning vastav embleem, mida on õigus kanda igal aktiivsel mootorratturil, kes peab end uhkusega jõgevamaalaseks.

“Asja idee on teha reklaami Jõgevale ja tervele maakonnale laiemalt, koonduda suuremaks grupeeringuks, panna nii-öelda seljad kokku, et vajadusel ühiselt oma arvamus välja öelda, võidelda mootorratturite õiguste eest ning viia läbi ka sündmusi,” selgitas idee üks algataja Karin Peterson ehk Kats, nagu teda Jõgeva motoringkonnas tuntakse.

Uue motoühingu lühend on küll JÜM, kuid käputäis idee elluviijaid hakkas end hellitavalt “jürkadeks” kutsuma, mis tuleneb algul kaalukausil olnud nimevariandi “Jõgevamaa Ühinenud Ratturid” (JÜR) lühendist. Teiseks sai ühing maavanema kirjaliku heakskiidu just 23. aprillil ehk jüripäeval. “Viisime maavanema oma tegemistega kurssi just seetõttu, et kasutame ühingu vapil maakonna vapi motiive ning tahtsime olla kindlad, et meil on selleks õigus,” lisas Kats.

Eesti suurima motokokkutuleku Jõgevatreff asutaja Igor Ellisson kinnitas, et maakonna mootorratturite ühise embleemi alla koondamine on vägagi positiivne idee, temal on juba embleem endale ja elukaaslasele tellitud ning ta kavatseb seda uhkusega kanda. “Olen selle idee algatajate ettevõtmisi aasta jooksul jälginud ning mul on hea meel tõdeda, et nad on õigel teel. Nad teevad asja südamega ja aitavad luua maakonna mootorratturites ühtehoidmise tunde,” lisas Ellisson.

Kats on väga tänulik kõikidele kamraadidele, kes tema väljapakutud idee aitasid ellu viia. “Eriti tänulik olen oma vaimsetele tugisammastele Kristelile, Willile ja Igorile, kes mind on palju toetanud ja julgustanud!” 

Katkend “Jõgevamaa Ühinenud Mootorratturite” põhikirjast

Õigus embleemi kanda on isikul, kes peab end ihult ja hingelt uhkusega Jõgevamaa mootorratturiks, kellel on kehtiv A-kategooria sõiduki juhtimisõigus, vastava kategooria sõiduk, kes ka sõidab sellega, mitte ei käi ainult garaažis tsiklilt tolmu pühkimas.  

Embleemi kandmise juurde kuulub mootorratturile kohane välimus, viisakas ning adekvaatne käitumine, abivalmidus, sõbralikkus, avatud suhtumine, naeratus, soe süda ning vendlus (õelus ning kadedus on lubamatud). Kindlasti ei kuulu embleemi kandmise juurde mootorratturite ja ka teiste kaaskodanike suhtes ebaviisakas ja solvav käitumine ning teod, mis määrivad JÜM nime ning märki. Embleemi kantakse tsikliga sõitmiseks sobilike riiete küljes. Öösärk, kodukittel, kulunud ning välja veninud dressid nende hulka ei kuulu.

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus