Noortepäeval teemaks ohutu veega sõbrustamine ja toimetulek vägivallailmingutega

Esmaspäeval, 5. augustil korraldab Juula külaselts nii oma küla kui kogu piirkonna lastele ja noortele suvekooli.  

Raha teemapäeva läbiviimiseks taotles selts Kohaliku omaalgatuse programmist, seekord võetakse kõne alla veeohutus ning vägivald igapäevaelus.

“Esmaspäeva valisime suvekooliks seepärast, et pakkuda lastele ja noortele tegevust just tööpäeval, kui mitmed neist omapead. Nädalavahetusel on vanemad üldjuhul kodus ja on võimalik kogu perega midagi ette võtta,” rääkis Juula külavanem Eneli Kaasik, kinnitades veel üle, et osalema on oodatud kõik lapsed, kellel Juulale liiga kauge tulla pole. Peaasi, et nad endast kas või pisut varem temale teada annaksid.

Päeva alustatakse Äksis Saadjärve jahtklubis koos MTÜ Saadjärve Vabatahtlik Järvepääste liikme Kaarel Tootsiga. Tema juhendamisel viiakse läbi veeohutuskoolitus ja käiakse ka järvel parvega sõitmas.

Korraldajad tuletavad seejuures meelde, et kindlasti tuleb järvele minekuks soojemaid riideid kaasa võtta, kui ka ilm hommikul väga leebe tundub.

Kehakinnitust pakutakse suvekoolilistele nii järve ääres kui hiljem külamajas.

Pärastlõuna muudetakse sisukaks Virgylia Soosaare abiga, kes koos lastega ilusaid ja põnevaid asju meisterdab. Kunstnikult võtab järje üle  Piret Soosaar MTÜst Foorumteater. Koos temaga arutletakse vägivalla teemal, mis viimasel ajal meie igapäevaelus kahetsusväärselt sageli päevakorral on. Räägitakse, kuidas kodus, koolis ja kõikjal meie ümber  ette tulevate vägivallailmingutega toime tulla ja kuidas märgata, kui kaaslane selliste probleemidega hätta on jäänud. Näitleja eestvõttel mängitakse ka teemakohaseid rollimänge.

Suvekoolis osalejad kogunevad 5. augusti hommikul kell 9.30 Juula külaplatsile, kuid korraldajate sõnul võivad need, kes endast varem märku andnud, ka otse jahtklubisse minna.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus