Täna algab XXII Jõgevatreff

Täna algab Kuremaal rahvusvaheline motomatkajate kokkutulek Jõgevatreff. Laupäeval saab motomatkajaid ja nende sõiduriistu näha ka Jõgeva linnas: motokolonn jõuab siia keskpäeva paiku.

 

Jõgevatreffi peetakse kahekümne teist korda ning sinna on oodata paari tuhandet motomatkajat kümmekonnast riigist. Umbes sellised arvud on iseloomustanud ka mitme varasema aasta Jõgevatreffe.

“On kujunenud välja päris suur ring motomatkajaid, kes igal aastal Jõgevatrefil käivad. Mõnede legendaarsete tegijateta nagu Jörgen Mandell ja teised, kokkutulek justkui ei saagi alata,” ütles Jõgevatreffide käivitaja ja kauaaegne peakorraldaja Igor Ellisson.

Kolmel õhtul esinevad motolaagris bändid. Neljapäeval astuvad üles Kerttu Jalandi ja Self-Made Man, reedel legendaarne Singer Vinger ning laupäeval Smokeout ja The Belka. Lisaks neile hoolitseb kõigil õhtutel meelelahutuse eest DJ Onu Bella. Korraldatakse ka mitmesuguseid mänge ja suheldakse lihtsalt vanade ja uute sõpradega.

Nii täna kui ka homme käivad motomatkajad organiseeritud korras ekskursioonidel. Üks marsruut viib huvilised Äksis asuvasse Jääaja keskusse, teine Otepää seiklusparki ja Tehvandi vaatetorni. Oma käe peal käivad kokkutulekulised uudistamas ka teisi vaatamisväärsusi, sealhulgas Jõgevamaa omi. Nagu viimastel aastatel ikka, mängitakse ka moto-orienteerumismängu. See saab teoks homme.

Võrrivõidusõitu ei tule

Laupäeval on motomatkajaid siis, nagu öeldud, Jõgevale oodata. Motokolonn rivistatakse üles Kuremaa teeristi ning kell 11.45 hakatakse sealt ühiselt linna poole liikuma.

“Kuremaalt Jõgevale sõitmine ja tsiklite parkimine võivad ühtekokku aega võtta tunni ringis,” arvas Igor Ellisson.

Mitmel varasemal aastal motomatkajatele ja kohalikule rahvale lusti ja närvikõdi pakkunud võrrivõidusõitu seekord Jõgevatrefi linnaürituse ajal näha ei saa, küll aga muusikat kuulata. Aega, mis kulub tsiklite parkimisele, aitavad täita ühendusse Jõgevamaa Ühendatud Mootorratturid kuuluvad kitarristid Vardo Vend ja Kaido Alev.

Pärast tervitusi ja sõnavõtte jätkab ansambel Legshaker, kes mängib kella 14ni. Jõgevatrefi linnaüritust korraldab seekord linnavalitsus.

“Ootame jõgevamaalasi motoparaadi ajaks Kuremaa ja Jõgeva vaheliste teede ning Jõgeva linna tänavate äärde motomatkajaid tervitama. Eriti oodatud on see Ellakvere proua, kes igal aastal sinimustvalge lipuga platsis on,” ütles Igor Ellisson. “Sooja ja sõbraliku suhtumisega motomatkajatesse pakuvad meie inimesed teistest riikidest tulnud tsiklisõitjatele unustamatuid elamusi.”

Kannatlikkust ja tähelepanu

Igor Ellisson palus kõigil jõgevamaalastel motokokkutuleku päeviks kannatlikkust ja tähelepanu varuda, sest tavalisest tunduvalt suurema arvu mootorrataste teedel liikudes (ekskursiooni ajal võivad ringi liikuda koguni paarikümnest tsiklist koosnevad grupid) võib tekkida teatavaid segadusi ja ohuolukordigi. Samas võib kindel olla, et teedel liiklevad motomatkajad on vastutusvõimelised ja kained.

“Meil on liikluspolitseiga hea koostöö ja laagriväravast ei pääse tsikliga välja ükski kangemat kraami pruukinu,” kinnitas Igor Ellisson.

Täna keskpäevast pühapäeva keskpäevani on Kuremaa alevikku läbiv peatee motolaagri tõttu suletud ning liiklus kõrvalteedele ümber suunatud. Laupäeval kella 7st on seoses motoparaadiga suletud mitmed tänavalõigud Jõgeva kesklinnas. Kella 18st on need taas liikluseks avatud.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus