Reena Kolli laeks MM-il jäi kümnes koht

 

Eelmisel nädalal muljetavaldava kvalifikatsiooni teinud ning parima tulemusega Donetskis U18 vanuseklassi MM-il teivashüppe finaali pääsenud Reena Koll kahjuks finaalis heade hüpete seeriat jätkata ei suutnud ning pidi leppima kümnenda kohaga, ületades vaid algkõrguse 3.80.

Neljapäevasel kvalifikatsioonvõistlusel ületas Reena Koll finaali pääsuks vajaliku kõrguse 3.90 esimesel katsel, jättes madalamad kõrgused üldse vahele. Sellega pääses ta finaali parima tulemusega. Laupäevases finaalis alustati kõrguselt 3.80, mis jäigi ainukeseks, millest Koll jagu sai.

“Alguses läks kõik liiga hästi. Kvalifikatsioonis esimese hüppega ületatud 3.90 andis liigset enesekindlust. Laupäevases finaalis oli Reenal närv nii palju sees, et hüppetehnika lagunes täiesti ja seetõttu finaalitulemus nii tagasihoidlikuks jäigi,” kommenteeris võistlust Reena treenerist isa Hanno Koll. Võistluse võitis favoriit Venetsueelast pärit Robeilys Peinado tulemusega 4.25. Teise koha sai venelanna Alena Lutkovskaja, ületades kõrguse 4.15. Kolmanda koha sai lätlanna Krista Obižajeva, kes alistas lati kõrgusel 4.05. Obižajeva isa on Läti teivashüppe rekordiomanik Aleksandr Obižajevi, kes on treeninud ka Reena Kolli.

Praeguseks on Reena U18 maailmameistrivõistlustele enam ei mõtle, vaid plaanib teha paremat tulemust praegu käimasolevatel U20 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel Itaalias Rietis. Kvalifikatsioonvõistlus algab homme hommikul Eesti aja järgi kell 11.00. Finaalvõistlus peetakse pühapäeva õhtul Eesti aja järgi kell 17.55.

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus