Lühidalt

Südamlik ja meenutusterohke kokkusaamine 

Taru Ülikooli õppejõu Riho Kägu, Tabivere valla spordijuhi Toomas Rosenbergi ja Siimusti spordiaktivisti Heino Sepa algatusel ning eestvedamisel sai juunikuu viimasel laupäeval Tabiveres kokku 17 omal ajal Jõgevamaale sportlikku kuulsust toonud tõstesportlast. Neist nimekamad olid Igor Algus ja Valdeko Aaving.  

Mitmeid medaleid Eesti noorte, noorsoo ja spordiühingu Jõud” meistrivõistlustelt on toonud koju ka Avo Melk, Leo Tollimägi, Priit Joosu, Rein Taberland, Lembit Lohe, Ärni Aia.

Võisteldi mälumängus, aga ka kangi surumises. Viis esimest – Lembit Lohe, Ärni Aia, Rein Taberland, Priit Joosu, Arno Metsoja – viisid koju imekena auhinna. 

Villu Ojassalu, kunagine tõstesporditreener 

Kapp ja Sutt Viljandis erksaimad 

Mulgi-, Järva- ja Jõgevamaa bridživõistluse VII voorus paaridele mängisid 15 paarist erksamalt aidulased Lembit Kapp ja Jaan Sutt, võites esikoha tartlase Hillar Sula ja jõgevalase Oleg Sirotini ning Suure-Jaani mängijate Vambola Orava ja Uno Viigandi ees.

Kuue parema vooruga on 62 mängijast enim võidupunkte Oleg Sirotinil. Kapp ja Sutt on neljandad, Riisalu ja K. Ojassalu kümnendad. Viimased võitsid Jõgeva jaanipäeva auhinna turniiri. 

OSKAR PURI

i

Kabeuudiseid

Tugevakoosseisulisel kabeturniiril Lohusalu 2013 osales 10 täiskasvanut ja 12 noormängijat, kes võistlesid absoluutklassis. Turniiril osalesid mõlemad Eesti suurmeistrid ning võit läks tänu võidule omavahelises partiis suurmeister Arno Uutmale, kes, nagu ka Uno Plakk, kogus turniiril 13 punkti. Rahvuslik suurmeister Kaari Vainonen oli 12 punktiga kolmas, järgnesid Heinar Jahu 11 ja Marika Azojan 9 punktiga. Noortest oli võidukas Anneli Trees 21 punktiga, järgnesid Andreas Tulva 20, Britta-Elisabeth Koorem 16, Rebecca Riisna ja meie Merilii Jalg 15 punktiga. Triinu Jalg oli 8 punktiga seitsmes.

Eesti Kabeliidu korraldatud VIII mõttemängude festivalil võitis Triinu Jalg pisikadettide arvestuses nii 64- kui 100-ruudulises kabes, Merilii Jalg oli minikadettidest mõlemas mänguliigis Rebecca Riisna järel teine.

Eeloleval nädalavahetusel peetakse Tartu Spordiveteranide Koondise puhkebaasis Peipsi ääres Lagedil lisaks noortelaagrile traditsiooniline kirikabetajate kokkutulek. Avamine laupäeval kell 11, võisteldakse kolmes mänguliigis: kabes, petangis ja teistel väljakualadel.

JÕGEVA KABEKLUBI

blog comments powered by Disqus