Kuremaa rahvatriatlon konti ei murdnud

Eelmisel reedel väisas Kuremaad “Meie liigume” rahvatriatloni sari, kus starti tuli üle saja viiekümne sportlase, kellest arvatavalt pooled pole varem sellel alal osalenud. Rahvatriatlonile omaselt olid distantsid profisportlastele mõeldud võistlusega võrreldes oluliselt lühemad ning võistluse lõpetasid kõik startinud.

 

Kuremaa rahvatriatlon oli “Meie liigume” triatlonide sarja teine etapp. Esimesel etapil Moostes osales 118 võistlejat, Kuremaal oli nende arv juba mõnekümne võrra suurem. “Osalejate arv on andnud korraldajatele positiivsed emotsioonid ja kindlustunde, et teeme õiget asja,” rääkis “Meie liigume” projektijuht Siim Ausmees. 

Noorim vaid viieaastane

Kuremaa rahvatriatlonil tuli kõigepealt ujuda 300 meetrit, läbida kaheksa kilomeetrit jalgrattaga ning joosta kaks kilomeetrit. Noored pidid samadel aladel läbima poole lühemad distantsid. Kõige noorem triatlonil osaleja oli viieaastane Kaspar Kört. Võistlustules olid ka kaks kuueaastast sportlast — Aaron Ausmees ja Johanna Kübar. “Kui nii väikesed lapsed saavad triatloniga hakkama, siis miks ei peaks täiskasvanud sellega hakkama saama,” nentis projektijuht.

Profisportlasi ei osalenud, kõrged kohad saavutasid  harrastussportlaste hulgas tugevamad tegijad. Napilt jäi meeste arvestuses esikolmikust välja Jõgeva mees Heiko Sepp, kes on varem tegutsenud profijalgratturina ning osaleb nüüdsest rattavõistlustel ja triatlonidel harrastajana. 

Veetaimed segasid ujumist

“Olgem ausad, triatlon on minu jaoks uus ala. Talvel alustasin talitriatloniga ja nüüdseks olen teinud viis suvist triatloni,” rääkis Sepp, kes Kuremaal saavutatud neljanda kohaga üldiselt rahule jäi. “Rahvatriatloni distantsid on väga lühikesed. Kes on vees kiire, jääb üldjuhul  lõpuni ettepoole. Et minu suurim trump on ratas, siis selle võistluse kaheksa kilomeetriga ma esimesi kolme kinni ei suutnud püüda ja jooks oli ka vaid kaks kilomeetrit,” kirjeldas Sepp oma võistlust.

Veel rääkis ta, et ujumine oli tema jaoks raske ning ka ebameeldiv. “Mingit sammalt või jama oli terve ujumisrada täis ja peale selle olen ma veel kohutav ujuja. Võtsin endale ka ujumistreeneri, sest selle ujumisega, mis ma praegu teen, just laineid ei löö,” rääkis ta. Sepa meelest oleks võinud distantsid pikemad olla, et paremat tulemust teha. “Paremini oleksin võinud ka vahetusi teha,” märkis ta.

Järgmine “Meie liigume” sarja rahvatriatlon viiakse läbi Viljandimaal Holstre-Polli tervisekeskuse juures juba sel laupäeval. Et osaleda rahvatriatloni üldarvestuses, tuleb osaleda vähemalt neljal triatlonil. 

Meie liigume” Kuremaa triatloni parimad

Harrastajad mehed

1.Allar Soo

2. Urmas Utar

3. Aivar Veri

4. Heiko Sepp

5. Martin Siimer

6. Tarvi Narits 

Harrastajad naised

1. Johanna Räppo

2. Karmen Aavik

3. Katrin Lemsalu

4. Mariann Sulg

5. Kairi Ustav

6. Merikene Annuk 

Noored

Argo Raie

Ekke Juhan Liivak

Maria Bondarchuk

Mirell Semenkova 

Võistkonnad

1. Raaduvere kanged

2. FC Kuremaa

3. Andrus Heinloo, Toomas Hunt

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus