Balti karikavõistlustelt kaks teist kohta

Juuni lõpus peeti Leedus Moletais Balti karikavõistlused sangpommi tõstmises. Eestit esindas seekord kõigi aegade suurim, 14-liikmeline võistkond, kuhu kuulus ka jõgevamaalasi.

Balti karikavõistlustel võtavad mõõtu täiskasvanud, noored ja juuniorid, veteranide klassi sellel võistlusel pole. Jõgevamaad esindanud noorteklassi võistleja Eveli Pahurin ja täiskasvanute klassi võistleja Andres Metjer tulid mõlemad teiseks.

Evelil lipsas võit napilt käest. Ta pidi seekord pärast 126. tõstekorda pommi maha panema, sest käsi läks n-ö täis. Tema põhikonkurent oli aga sel hetkel alles tõstmas, võttis kõik oma jõuvarud kokku ning pressis sangpommi ka 127. korda sirgele käele.

Andres Metjer võttis enne Leedusse sõitmist mõned kilod maha ja sai seekord võistelda kuni 85 kg kaaluvate meeste hulgas. Tema kahe ala tulemustest väärib enam märkimist tõukamise oma: kahepuudaseid pommid sai ta sirgetele kätele 50 korda.

Selle eest, et Eesti võistkonnale individuaalseid esikohti jätkuks, hoolitsesid seekord Pärnumaa juuniorid Koidu Killing ja Siiri Univer. Üllatuslikult tuli Eestile seekord võit ka teatevõistluses. Teatevõistkonda sai iga riik välja panna viis meesvõistlejat, kellest igaühel oli aega tõsta kolm minutit. Eesti võistkonnal kogunes tõstekordi 15 minuti jooksul 286. Selle tulemuse saavutamises oli osaline ka Andres Metjer. Kõige suurema panuse teatevõistluse võitu andis aga järvamaalane Kuldar Kark, kes tõukas 24-kiloseid pomme 79 korda. Küllap oleks ta rohkemgi tõuganud, kui individuaalvõistluse väsimus veel sees poleks olnud. Individuaalse kahevõistluse sees tõukas üle 95 kg kaaluv Kark nimelt kahepuudaseid ehk 32-kiloseid pomme 81 korda, mis on Eesti Sangpommispordi Liidu presidendi Ülo Kuuse andmetel Eesti kõigi aegade parim tulemus.

Üldarvestuses jäi Eesti võistkond seekord siiski Leedule ja Lätile alla ning pidi leppima kolmanda kohaga. Teiseks tulnud Lätile kaotati küll ainult kuue punktiga.

Balti karikavõistlusi on korraldatud juba paarkümmend aastat. Tuleval aastal toimuvad need Lätis. Eesti noorte sangpommisportlaste esindus võistleb aga järgmisel nädalal Hamburgis toimuvatel U16 ja U18 klassi Euroopa meistrivõistlustel. Veteranid valmistuvad aga oktoobri keskel Zagrebis toimuvateks oma klassi maailmameistrivõistlusteks.

i

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus