Reena Koll pääses maailmameistrivõistlustel finaali

 

Teivashüppaja Reena Koll pääses Ukrainas Donetskis peetavatel U18 vanuseklassi maailmameistrivõistlustel finaali. Neljapäeval peetud kvalifikatsioonivõistlusel ületas Reena finaali pääsuks tulemuse 3.90 esimesel katsel ning pääses sellega kaheteistkümne parema hulka, kes võistlevad täna kell 17.05 algavas finaalis. Reena alustas võistlust just finaali pääsuks vajalikult kõrguselt, seega tuli finaalikoht talle kätte vaid ühe soortitusega.

Kõrguselt 3.90 alustasid võistlust ning ületasid selle esimesel katsel venelanna Alena Lutkovskaja ja norralanna Lene Onsrud Retzius. Norralanna jaoks oli see ka isiklik rekord. Kaheteistkümne parema sekka pääses teiste hulgas ka Läti rekordimehe Aleksandr Obižajevi tütar Krista Obižajeva, kes tihti ka Eestis võistlemas käib.

Reena senine isiklik rekord on 4.24, mille ta hüppas käesoleva aasta veebruaris. Temast parema isikliku rekordiga on finaalis neli sportlast: argentiinlanna Noelina Madarieta (4.25) venelanna Alena Lutkovskaja (4.30), austraallanna Nina Kennedy (4.31) ja Venetsueelast pärit Robeilys Peinado (4.35).

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus