Teltowi kirikukoori ja Potsdami kammerorkestri kontsertreis

25. juunil alustab Teltowi Püha Andrease koguduse kirikukoor koos kammerorkestri ”Camerata Potsdam” ja soprani Caroline Seibtiga nädalast kontsertreisi Eestis. Juba aastast 2004 on kooril olnud sõprussuhted  Põltsamaa koguduse segakooriga. Enne kui 42 lauljat ja 10 instrumentalisti reisi alustavad, tutvustatakse oma kontserdi kava ka Potsdamis ja Teltowis (Berliin).

Kontsertreisi muusikaline programm ulatub 16. sajandist kuni tänapäevani. Kuulajaid ootab ees koori- ja instrumentaalmuusika alates Monteverdist ning Mozartist kuni Eesti helilooja Arvo Pärdini. Lisaks tulevad esitamisele ka Albinoni oboekontsert ning eesti rahvalaulud. Kesksel kohal on aga Mendelssohni psalm ”Otsekui hirv igatseb veeojade järele”, mida esitavad solist, koor ja orkester. See teos on täis dramaatikat ja südantsoojendavat siirust.

Lauljad ja orkester on kontsertideks pingeliselt valmistunud ja rõõmustavad juba esinemiste üle. Jõgevamaal annavad külalised Saksamaalt kaks kontserti. Neljapäeval, 27. juunil tutvutakse Peipsiäärse piirkonna ja Mustvee linnaga, õhtul kell 19 aga saab kuulata kontserti Mustvee kirikus. Põltsamaal toimub kontsert pühapäeval, 30. juunil kell 13.00 Põltsamaa Niguliste kirikus.

BERND METZNER, Teltowi kirikumuusik

blog comments powered by Disqus