Zetod tulevad homme!

Juba homme esineb Paduvere talumuuseumi õuel toimuval jaanipeol Eesti tuntud etnobänd Zetod. Nimelt kuulub ka Paduvere kümnendat aastapäeva tähistava ansambli  juubelituuri esinemispaikade sekka.

2010. aastal Eesti parimaks etnobändiks valitud Zetod moodustati 2003. aasta augustis viie Setumaalt pärit noormehe poolt. Nende muusikastiiliks on folkroki ja pungi sugemetega “punkloor”.

Zetodel, kelle eestvedajaks on Jalmar Vabarna, on ilmunud neli stuudioalbumit: “Lätsi vällä kaema” (2005), “Lätsi tarrõ tagasi” (2008), “Lätsi sanna” (2010) ja nädalapäevad tagasi neljas album “Lätsi kõrtsu”. Viimanegi on juba leidnud hea vastuvõtu.

“Kümme aastat on läinud nagu niuhti ja ei ütleks, et bänd nii kaua on tegutsenud. Eks see ole nii nagu lapsepõlvegagi, et paljut ei mäleta. Aga igatahes, meheks on saadud ja tegutsemisindu on meil jätkuvalt küllaga,” räägib Vabarna.

Tema sõnul on nende bändi Eestimaal populaarseks teinud ikka hea muusika. “Lisaks on meil sellele lisada veel särtsakas karisma ning julgus hulluks minna.”

Ansambel esineb koosseisus Jalmar Vabarna (akustiline kitarr, elektrikitarr, karmoška, cabasa, laul), Jaanus Viskar (basskitarr, laul), Artur Linnus (akordion, laul), Matis Leima (viiul, karmoška, laul) ja Martin Kütt (trummid, kasttrumm).

Praegu tuuritavad Zetod Eestimaal.

Juubelisuvelt ootame eelkõige ilusat ilma! See teeb tuju heaks ja kontserdid ka,” kinnitab Vabarna.

Paduvere vabaõhulaval esinevad Zetod panevad üles ka oma telgi, kust on võimalik osta nende heliplaate ja suveniire.

Paduvere muuseum märgib aga Zetode esinemisega oma 20. tegutsemisaastat eramuuseumina. 

i

TIIT LÄÄNE

blog comments powered by Disqus