Piiroja rallikrossietapil kohalikud mehed jälle kärmemad

Laupäeval Põltsamaa lähistel Piiroja rallikrossirajal peetud Eesti meistrivõistluste etapil jõudsid kohalikud mehed Arvo Kask ja Sten Oja oma võistlusklassis finišisse esimestena.

Pärast aastast pausi osaleb Sten Oja jälle ametlikult kodustel meistrivõistlustel SuperCar klassis tiitli nimel. Tema võistlusmasinaks on käimasoleval hooajal valge Mitsubishi Lancer EVO.

Eelsõitudes ei olnud tema ajad läbivalt kõige kiiremad. “Esialgu tõstsime auto vedrustuse liiga kõrgeks ja siis ei tahtnud masin enam sõna kuulata, kord oli ala- ja siis ülejuhitav. Sisetrajektooril polnud seetõttu võimalik sõita. Kui leidsime taas hea seadistuse, sain sõita võidu peale,” ütles Sten Oja portaalile rallikross.ee.

Sten Oja tiimi liige Apo Oja avaldas oma blogis, et võtme- ja võiduküsimuseks oli auto õige seadistamine. “Tänu ülikogenud taustajõududele sai Steni auto hästi liikuma juba varem. Mõlemalt rajalt sai ta kirja ka päeva kiireima eelsõitude aja ning sellega teenis meistritiitlivõitluses kaks lisapunkti,” täiendas Apo. Sten võttiski SuperCar klassis kindla esikoha, jättes teiseks Mait Pikkofi ja kolmandaks valitseva meistri Helmet Palmi.

Super1600 klassis olid Arvo Kase eelsõitude tulemused üsna nigelad ning stardikohad polnud samuti kiiduväärt. Finaalis oli Kask enamiku ajast lätlase Janis Baumanise tagaajajaks. Siis tegi lätlane jokkeritaskus sõiduvea, Kask läbis jokkeri aga puhtalt, võttes sellega ka liidripositsiooni. Finiši ületas Kask lätlase ees siiski vaid poolesekundilise eduga. Kolmandana lõpetas Jaan Pettai Lada Samaral.

Tagaveoliste autode võistlusklassis olid taas kiireimad  Ladadega sõitnud mehed. Võitis Kalmer Vaht, kes edestas Andrus Karu. Kolmandana ületas finišijoone BMW-d juhtinud Margo Soomets. Noortest oli sel korral kiireim Casper Eerikson Seat Ibizaga.

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus