Laste- ja noortelinnas jätkus lusti ja tralli terveks päevaks

Laste- ja noortelinnas pakutava hulgast leidis iga laps endale  meelepärast tegevust. Eriti usinad jõudsid rassida mitmel rindel. Sai meisterdada, batuutidel hullata, seiklusrajal ennast proovile panna ning päästeameti varustusega tutvuda.

“Tule siia, see on ju tasuta!” kilkas väike poiss batuute nähes oma vanaemale. Terve kesklinna park oli batuute täis, tasuta hüppamis- ja seiklusrõõmu võimaldas lastele Maxima. Lisaks oli neil võimalik osaleda mitmesugustes töötubades. Huvilised meisterdasid võtmehoidjaid, tegid klaasimaale ja rinnamärke. “Noori on nii palju, kõikidesse töötubadesse ei jätku juhendajaid,” ütles noortekogu esindaja Kaisa Ets, kel klaasimaalingutega käed tööd täis.

Peagi saabusid aga appi Jõgeva valla noorsootöö peaspetsialist Sirle Schneider ja Laiuse noortekeskuse noortejuht Kristin Noormägi, kes asusid noortega ehteid meisterdama. Nele Graversoni arvates õnnestuvadki sellised üritused suuresti tänu tublidele abilistele. Ilma toetava meeskonnata üritus lihtsalt ei toimu. Tõeline rõõm, kui inimesed on nõus vabal päeval appi tulema ja oma panuse andma. Noorsootöötajad on alati valmis üksteist aitama.

Noorte vaieldamatuks lemmikuks osutus märgimasin. Siimusti noortekeskuse töötaja Laidi Graueni ja noortekogu abilise Kadi Tali laud oli suisa sisse piiratud. Usinad näpud lappasid Cosmopolitani ajakirju ning otsivad silmad piidlesid sobivaid pilte – ehk leidub midagi ilusat, et saaks pärast ikka rinda riputada. “Oleme märkidele piirangu peale pannud,” teatas Nele. Kõik võisid teha maksimaalselt viis märki. Et igasugune käeline tegevus peamiselt tüdrukutele lõbu pakkus, siis oli poistele kavandatud politseiparki seiklusrada. Tegemist oli tõelise sõjaväelise õppusega. Raja läbinud said diplomi ja suure tunnustuse. Kel ehted, märgid ja võtmehoidja meisterdatud, võis minna pildijahile ning pärast kustutada janu preemiaks saadud limonaadiga. Päeva edenedes kasvas huvi meisterdamise vastu. Nii mõnedki vanemad usaldasid jätta oma lapse töötuppa nokitsema, et ise rahulikult laadal ringi vaadata. Pisemad aga lustisid koos ema-isaga nii näputöötelgis kui ka perekeskuse Kraaksupesa mängunurgas. Lõpuks hakkas vahendeid nappima, tuli minna “noortekasse” ning tuua sealt värve ja siidsalle. Varsti lendlesid tuules vikerkaarevärvides suvesallid. Laste- ja noortelinna kolmeaastane praktika näitab, et järgmisel korral tuleb arvestada poole suurema vahenditekogusega. Nele arvates teeb meisterdamise eriliseks ja populaarseks just see, et igaüks saab oma töö koju kaasa võtta.

Lastelinna panustasid ka mitmed asutused. Maanteeamet meelitas noori rattasõidu takistusrajale, julgemad proovisid liikuda “alkoprillidega” ja huvilised said teha   liiklusteemalisi teste. Ave Autokool tutvustas turvalisust autodes. Paljude jaoks oli uudne kaldstendil turvavööga istuda ning kokkupõrkel toimuvat kogeda. Päästeamet tutvustas tehnikat ja autosid, huvitavaim oli demineerijate masin. Üritusel osalesid ka Jõgeva kiirabi, politseijaoskond ja OLE Raudteeohutus.

Kord aastas sellist sündmust korraldada on linnale oluline. Seda kinnitas ka linna toetus.

i

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus