Volkswagenite omanikud kruiisivad Tartust Jõgevamaale

Laupäeval stardib kolonn Volkswagen marki autosid Tartus Aasta Auto ASi salongi eest ning liigub Jõgevamaale. Sündmuse nimi on VW Klubi Kevadkruiis, kuhu on oodatud kõik huvilised. Ainuke tingimus on see, et kruiisil saab osaleda ainult Volkswagen marki autoga.

Kruiisi eestvedaja VW Klubi korraldas esimese kruiisi 2010. aastal, mil sellest võtsid osa peaasjalikult vaid klubi liikmed ning osalejate arv oli 25. Igal aastal on osalejate arv kasvanud ning tänavu oodatakse kruiisile juba sadakond sõidukit rohkem. Sel korral on kruiisile õla alla pannud ka Volkswageni ametlik esindus Aasta Auto AS, mille Tartu esinduse eest kruiis ka pihta hakkab.

VW esinduse ette oodatakse kruiisile minejaid laupäeva hommikul kella kümneks. Pärast kogunemist ja enne teele asumist viiakse läbi veel mitmed mängud ja show. Kruiisil tehakse viis vahepeatust, millest esimene on Kärevere-Kärkna ristis. Edasi viib tee kruiisijaid Elistvere loomaparki, sealt Palamusele, siis Kuremaale ning Laiusele. Lõpp-peatuseks on VW Klubi korraldataval sõidul Voore külalistemaja.

Kruiisi korraldaja Tõnu Taalimäe selgitas, et kruiisiga võib liituda ka poole pealt ning selleks ette registreerimine ei ole vajalik. Siiski rõhutasid korraldajad, et kolonnis sõitmine nõuab kannatust ja teistega arvestamist. “Kolonnis sõitmine on jah mõne jaoks keeruline, kuna ei suuda jalga gaasipedaalilt eemal hoida, aga oleme hakkama saanud ning saame ka nüüd. Kannatlik peab olema, sellepärast ka mõnusad peatuskohad,” rääkis Taalimäe.

Mis puutub liikluseeskirjadest kinni pidamisse ning politsei huviorbiiti, siis Taalimäe selgitas, et politsei on sellest sündmusest teadlik. “Ma ei usu, et politseil meie kruiisi vastu kõrgendatud huvi peaks tekkima,” lisas korraldaja.

Veel täpsustas ta, et VW Klubi kevadkruiis pole mingi rullnokkade kogunemine, kus põletatakse arutult kummi ja tegeletakse kihutamise ja muude liiklushuligaansustega. “Kevadkruiis on meie klubi jaoks üks tähtsamaid üritusi. Nimelt kõik tulevad kokku oma autodega, inimesi huvitab mida keegi on talve jooksul oma ratastel kaaslasega teinud, samuti tullakse ka muredega ning need mured saavad lahendatud,” ilmestas sündmust Taalimäe.

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus