Hooldeteenust oodanud mees läheb Lustiverre

Jaanuaris Põltsamaalt tühjast majast leitud Eduardi saatus oli siiani selgusetu. Mehe jalad olid külmavõetud ning need tuli amputeerida. Pärast Tartu Ülikooli Kliinikumis tehtud operatsiooni saadeti mees Jõgeva haiglasse järelravile, kust ta oleks pidanud lahkuma juba aprilli alguses. Eduardil puudub sissekirjutus ning seetõttu peaks seaduse järgi tema hooldeteenuse eest hoolitsema omavalitsus, kelle territooriumilt ta leiti ehk siis Põltsamaa linn.

Ootamatult keeldus Põltsamaa linnavalitsus mehele hooldeteenuse ostmisest, sõnades, et selle eest peab vastutama ikkagi Toila vald, kuhu Eduard viimati sisse kirjutatud oli. Toila vald eitas samuti oma kohustusi ning siis algas bürokraatlik ping-pongi mäng ning Eduard pidi oma aega ootama Jõgeva haiglas. Põltsamaa linn tegi antud olukorra klaarimiseks ka pöördumise siseministeeriumisse, kuid selle menetluse käigus sai selgeks, et Eduardi hooldeteenuse eest vastutab ikkagi Põltsamaa linn.

Jõgeva haigla juht Peep Põdder rääkis eile, et täna peaks mees viidama Lustivere hooldekodusse. “Minuga Põltsamaa linnavalitsus ei suhelnud, nüüd ajasid nad asju Eduardiga isiklikult,” lisas Põdder. Veel vahendas haigla juht Eduardi sõnu, et ta on lõpuks Lustivere hooldekodusse pääsemisega väga rahul. Mingi hetk oli mehel hirm, et ta paigutatakse ikkagi Toilasse, kuigi teda ei seo selle kandiga enam miski. Eduard on enda sõnutsi elanud Põltsamaal juba mitmeid aastaid ning lootis väga, et saab elada ikkagi Põltsamaa lähistel.

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus