Kalevipoja Koda asus juhtima Janno Zõbin

Saare vallas asuva sihtasutuse Kalevipoja Koda uueks juhatajaks valiti konkursi korras Janno Zõbin, kes peab tähtsaks arendada Kalevipoja Kojas võimalikult mitmekülgset tegevust, avardada inimeste silmaringi, kuid pakkuda samal ajal ka meelelahutust.

Varem on Janno Zõbin töötanud vabakutselise ajakirjaniku, noorsootöötaja ning kontserdikorraldajana. Viimati oli ta ametis Torma valla kultuurijuhina. “Kandideerima ajendas huvitav väljakutse ning tööga kaasnev võimalus korraldada omapäraseid ja põnevaid sündmusi. Kui eelmisel suvel külastasin Kääpal vabaõhuetendust “Viru tango”, sain ühtlasi meeldejääva mulje Krati seikluspargist, vabaõhulavast ja Kalevipoja teemapargist,” ütles ta. 

Mitu elamust korraga

Janno Zõbin leiab, et Kalevipoja Koja edukäik sõltub suuresti oskusest ja suutlikkusest pakkuda nn kompleksteenust. “Ühe külastuse jooksul võiks anda võimaluse vaadata vabaõhuetendust, tutvuda Kalevipoja muuseumi, varakambri ja Krati seikluspargiga. Ning miks mitte võimaldada ka firmadel oma üritusi läbi viia. Sarnast suunda on siin ka eelnevalt arendatud ja kindlasti tuleb sellega jätkata. Meie aasta tähtsündmuseks on Hullu Krahvi jaanituli. Selle külastajate arvu tuleb hoida ja kasvatada ning allahindlust ei tohi teha ka programmis. Ühe tahuna püüame kindlasti edasi arendada looduskoolituste osa, sest loodusmatkad on paeluvad ja sobivad Kääpa ümbruse loodusmaastikuga kokku nagu valatult.”

Zõbin on küll juba mõelnud ka mõne Kalevipoja Koja jaoks täiesti uue ürituse organiseerimisele, kuid kuna eelseisva hooaja ajakava on juba päris tihe, on need ideed lükatud sügisesse. 

Jätkub ka noortepärast

Janno Zõbini sõnul uuendatakse lähitulevikus Krati seiklusparki. “Projektid peaksid olema sellised, et Kalevipoja Koja seikluslikud tegevused, teadmiste omandamine ja emotsionaalne  elamus põimuksid põnevaks tervikuks,” lausus sihtasutuse uus juhataja.

Kalevipoja Koja tegevus jääb edaspidigi noortepäraseks. “Meil on ju ka noor ja hakkaja projektijuht Tamor Erikson, kes kindlasti noorte tegevusse tublisti panustab.”

Zõbini sõnul on sihtasutuses praeguseks ära tehtud väga mahukas ja hindamatu töö, mistõttu on kindlasti tarvis arvestada seniste tegijate kogemuste ja tähelepanekutega. “Olen mitmeid häid juhtnööre saanud Kalevipoja Koja eelmiselt juhatajalt Hannes Soosaarelt,” märkis ta.

Zõbini kinnitusel saab ta Kalevipoja Koja eestvedaja ameti siduda oma hobiga, milleks on Eesti vanem ajalugu ja selle seosed meie eeposega. 

Kogemusi Tormastki

Janno Zõbin peab kogemuste omandamisel oluliseks ka aasta ja nelja kuu pikkust töötamist Torma valla kultuurijuhina. “Aeg oli küll lühike, kuid andis siiski võimaluse lähemalt näha, kuidas käib elu väikeses kogukonnas. See oli kindlasti rikastav kogemus,” lausus ta. Zõbin märkis sedagi, et alates 1. aprillist arendavad Torma valla kultuurielu MTÜ-d, millest kolm tegutsevad vastavalt Vaiatu, Sadala ja Torma rahvamaja juures.

“Praegu olen Torma rahvamaja juures tegutseva MTÜ Torma Kultuur juhatuse liige ja püüan kaasa aidata laste pilliõppe edendamisele. Loodan väga, et minu töötamise ajal loodud trummi- ja kitarriring jäävad püsima ka tulevikus,” lisas ta.

Saare vallavanem Jüri Morozov tõdes, et esimeses voorus ei leitud sobivat kandidaati Kalevipoja Koja juhataja ametikohale. “Teises voorus oli võimalik valida mitme kandidaadi vahel. Pidasime neist parimaks Janno Zõbinit, kes on juhtinud Torma kultuurielu ning vedanud ka mitmeid üleriigilisi projekte. Kalevipoja Koja tegevuse korraldamisel on juhtimiskogemus väga oluline. Loodetavasti aitavad Zõbini teadmised ja oskused Kalevipoja Koda majanduslikult tugevamaks ja omavalitsuse rahakotist vähem sõltuvaks muuta. Samuti ootame Kalevipoja Koja uuelt juhilt mitmekülgset koostööd Saare valla elanike ning mitmete koostööpartneritega paikkonna kultuuri ja turismielu edendamiseks.”

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus