Messil “Maale elama” sai tutvuda Saare valla ja Sadala piirkonna tegemistega

Tallinna Tehnikaülikooli saalis peetud messil “Maale elama” esindasid Jõgevamaad Saare vald ja Sadala Kandi Edendajate Ühing, kes tutvustasid paikkonna elulaadi, kultuurielu, ettevõtlust, pakkusid kohapeal valmistatud suupisteid ja andsid ülevaate ka tulevikuplaanidest.

Saare vallavanema Jüri Morozovi sõnul külastas messil  paikkonna väljapanekut üle 240 inimese, kusjuures märkimisväärset huvi tunti Voore noorteküla projekti arendamise vastu. “Üks külastajatest võttis juba järgmisel päeval ühendust ja huvitus võimalustest Voore kanti elama kolida,” ütles omavalitsusjuht. “Tutvustasime ka kohalikku talupidamist, ettevõtlust ning kogukonna teenuseid,” lisas ta.

Sadala piirkonda tutvustava väljapaneku oli üles seadnud äsja loodud organisatsioon Sadala Kandi Edendajate Ühing eesotsas Triin Pärsimiga. OÜ Sadala Agro tõi messile teraviljaseemned, mis lastele uudistamis- ja mängimisrõõmu pakkusid. Jagati Sadala Külade Seltsi sümboolikaga meeneid: seepe, pastapliiatseid, kleepse, taskulampe ja helkureid. Infostendilt sai vaadata fotosid ja lugeda kirjutisi paikkonna seltsielust, haridus- ja kultuuriloost ning ettevõtlusest,” rääkis Sadala Külade Seltsi juhatuse esimees Pille Tutt.

“Mõned inimesed lubasid tulla meie kodukandiga kohapeal tutvust tegema. Võimaluse korral tahaksid nad ka ühes või teises lahke pererahvaga maakodus suvepuhkust veeta,” märkis ta.

Suupistetest olid Sadala ja selle ümbruse maaelu edendajad messile kaasa võtnud kodus küpsetatud leiba, pirukaid, sülti, pasteeti ja suitsuvorsti, mis olid valmistatud Luule Väina ja teiste kokandust harrastavate inimeste poolt.

Piim pärines Sulev ja Pille Tuti majapidamisest Miku talust. Saare valla jahimehed tõid aga kaasa metsloomalihast valmistatud konserve ja suitsuvorsti.

Saare valla ja Sadala piirkonna väljapanekuga käis messil tutvumas üle viiesaja inimese, nende hulgas ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, regionaalminister Siim Kiisler ja Kodanikuühiskonna Sihtkapitali juhataja Agu Laius.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus