JJ-Street Lendurid võitsid Koolitantsul laureaaditiitli

Möödunud nädalavahetusel selgitati Tallinnas Salme kultuurikeskuses välja festivali Koolitants 2013 paremad. Ainus Koolitantsu finaali pääsenud Jõgevamaa trupp JJ-Street Lendurid tuli pealinnast tagasi laureaaditiitliga.

“Lendurid” võistlesid 7.-9. klasside vanusekategoorias ning nende juhendaja Kairi Jerlovi loodud tants “Kinnitage turvavööd” tunnistati selle kategooria parimaks showtantsuks. Tulemus on seda hinnatavam, et selle kategooria laureaaditiitli nominentideks olid peale Jõgevamaa noorte Tartu tantsukooli Shate ja Eesti Tantsuagentuuri tantsukooli trupp. Mõlemad on tuntud ja tunnustatud tegijad.

Peale laureaaditiitli pälvimisele tunnistati JJ-Street Lendurid TV3 lemmikuks. TV3 “Seitsmeste uudiste” Facebook’i lehel rippusid nimelt üleval videod telerahva valitud tantsunumbritega ning suhtlusportaali külastajad said nende kohta oma arvamust avaldada. Kõige rohkem hääli koguski siis Jõgeva noorte tantsijate etteaste.

“Meie jaoks oli suur saavutus juba finaali pääsemine, laureaaditiitel oli aga lausa kirss tordil,” ütles Kairi Jerlov. “Loomulikult on meil hea meel ka TV3 lemmikuks tunnistamise üle.”

Enne finaalkontserti tegid trupp ja juhendaja tantsu kallal veel kõvasti tööd. Eelkõige tuli mõelda sellele, et trupp suudaks tantsides Salme kultuurikeskuse suhteliselt suure lava kenasti ära katta. Kõik, mis planeeritud sai, sai laval ka tõesti teoks tehtud.

“Me oleme selle tantsuga juba päris palju esinenud ja möödunud pühapäeval Salme kultuurikeskuses näidatud esitus oli raudselt kõige parem,” ütles Kairi Jerlov. “Ka noored ise olid superõnnelikud, et kõik nii hästi läks.”

Koolitantsu laureaate autasustati diplomi ja karikaga ning rohke magusaga kommide ja tortide näol. Kõigest sellest olulisemad olid aga saadud kogemused, mis järgmistel Koolitantsudel kasuks tulevad. Ja JJ-Street Lenduritel on aega tantsufestivalil veel mitmel aastal osaleda.

Kui tuleva-aastaseks Koolitantsuks on ehk veel pisut vara valmistuda, siis muid tantsusündmusi on lähiajalgi tulemas. 4. mail sõidavad JJ-Street Lendurid näiteks Lätti, et osaleda ühel sealsel tantsuvõistlusel.

“Individuaalvõistlejad saavad seal kandideerida ka ühte Tšehhimaal toimuvasse tantsulaagrisse. Showtruppidel küll sinna pääsemist pole loota, ent ka Lätis on tore käia ja võistelda,” ütles Kairi Jerlov.

i

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus