Pajusi laululapsed asuvad võistlustulle

Pajusis peetakse homme taas järjekordset laste lauluvõistlust. Ürituse korraldaja, Pajusi rahvamaja juhataja Merle Nisu ütles, et ta ei tea täpselt, kui kaugele selle võistluse ajalugu ulatub, kuid nendel aastatel, kui tema Pajusi rahvamaja on juhtinud, on ka laste lauluvõistlus toimunud.

Võistlus korraldatakse enamasti ka sel eesmärgil, et selgitada välja need valla laululapsed, kes pääsevad edasi maakondlikule võistlusele.

Seekord astub üles umbes 15 last. Eile toimus veel koolivoor ja seetõttu polnud täpne lauljate arv teada.

Osalevad 3-16-aastased lapsed, kes võistlevad viies  vanuserühmas, kuid kõik vanuserühmad siiski esindatud pole. Rohkem osalejaid peaks olema 8-12 aastaste laste hulgas.  ja vähem nooremate ning vanemate laste seas.

Tänavu valla lauluvõistlusele maakondlikku vooru ei järgne, sest seekord ei toimu ka ETV “Laulukarusselli”.

Varem Pajusi valla lapsed “Laulukarusselli” saatesse jõudnud ei ole, kuid Merle Nisu sõnul teevad nad selle nimel tööd, et taset tõsta.

Pühapäeval hindavad Pajusi laululapsi Põltsamaa kultuurikeskuse direktor Irja Targama, Põltsamaa muusikakooli klaveriõpetaja Õie Aruoja ja Pajusi vallavanem Reet Alev.

Rahvamaja juhi sõnul saavad lapsed nii võimaluse esineda ja ka tunnustuse, mis on samuti oluline. Merle Nisu lubas, et nii kaua, kuni tema Pajusi rahvamaja juhataja ametis töötab, korraldatakse  siin valla laste lauluvõistlus igal aastal.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus