Asukoht Piibe maantee ääres ajendas Õunale puhketalu rajama

Jõgeva linna lähedal, osaühingule Catalina kuuluvas Õuna puhketalus ajendas majutus- ja toitlustusteenust pakkuma hea asukoht piisavalt tiheda liiklusega Piibe maantee ääres. Puhketalu külastajatel on võimalik aega veeta ka perenaise Liilia Mandri tõukoerte seltsis.

Osaühingu Catalina juhataja Liilia Mandri on varem töötanud raamatupidajana ja tegutsenud ka ettevõtluses. 

Soodne asukoht

“Tänavu suvel aastaseks saanud turismifirmat ajendas mind looma soov proovida võimeid uues valdkonnas ning kodumaja ruume paremini ära kasutada,” ütles ta. “Külaliste jaoks on teisel korrusel neli magamistuba ja üks puhketuba. Ööpäevaringset majutus- ja toitlustusteenust ärgitas pakkuma asukoht Piibe maantee ääres teede ristmikul, mis võimaldab klientidel puhketalu kergesti üles leida. Näiteks tuli enne jõule Õuna puhketallu ka üks Šveitsi turist, kes teel Tallinnast Tartusse ära oli eksinud.

Jõgeva linnast saab siia kohale tulla ka mööda jalgteed. Küllap pakub korteris elavatele inimestele mõnikord rõõmu võimalus siin värskes õhus istuda ja puhata ning soovi korral ka ise toitu grillida. Eks vahel soovitakse linnast välja pääseda. Eriti lapsed, aga ka mõned täiskasvanud valivad kiiresti endale seltsiliseks väiksemad koerad ja kutsikad,” ütles Liilia Mandri, kes on koerte kasvatamisega tegelenud juba kakskümmend aastat. Kokku on tal kuusteist koera, kelle jaoks on välja ehitatud eraldi majaosa. Juurdepääsutee Õuna puhketalu juurde rajas OÜ Catalina ettevõtluse alustamise toetuseks saadud 4500 euro eest. 

Perenaine armastab meisterdada

Õuna puhketalu maakivist kaminaga söögisaal on sisustatud vanaaegses stiilis mööbli ja muude esemetega. “Sellised ajaloohõngulised asjad meeldivad mulle ning jõudumööda olen püüdnud ka vanavara koguda,” lausus perenaine, kes on nii mööbli kui ka puhketalu infotahvli oma kätega meisterdanud. “Toiduks olen valmistanud sealiha hapukapsaga ning ka teisi eestipäraseid ja taludeski tuntud roogasid,” märkis Liilia Mandri, kes on rajanud Õuna puhketalu ümbrusse ka iluaia.

Ühe tulevikuplaanina nimetas ta vana aida ümberehitamist peosaaliks. “Praegune saal mahutab paarkümmend inimest, kuid vahel tuleb katta laud ka suuremale seltskonnale,” ütles ta. Praegu on Liilia Mandri Õuna puhketalu ainus töötaja. 

Nimi lõunamaise saare järgi

“Firma nimi Catalina on tulnud sellest, et kunagi tegin endale samanimelise e-posti aadressi, kusjuures inspiratsiooni sain Ameerika Ühendriikide lähedal asuvast Catalina saarest, mis on oluline turismi- ja puhkekeskus,” rääkis Liilia Mandri.

Catalina juhataja osaleb ka ettevõtja Arlet Palmiste algatatud projektis, mille eesmärk on tutvustada ja propageerida Piibe maantee ääres paiknevaid ajaloo- ja kultuuriväärtusi ning puhkamisvõimalusi.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus