Kes vastutab?

Mustvee on pidevates tõmbetuultes. Uued võimumängud on toonud taas uue linnapea. Kas iga aasta uut linnapead ihkavad linnavolinikud ka oma otsuste eest vastutavad? Kas nad üldse saavad aru, mida nad teevad? Või on nad silmaklappidega ja näevad ainult omakasu? Ometi vastutavad oma kogukonna ees just linnavolinikud. Ja mida keerulisem on olukord, seda suurem on vastutus, sest oma inimesed tuleb tulest ja veest läbi vedada.

Võimuvahetus paneb linna arengu paratamatult mõneks ajaks seisma. Ja neid seisakuid on Mustvees olnud väga palju, seega on ka väga suur osa olulistest asjadest tegemata.

Maanteeamet tunnistas juba 2001. aastal linna põhja- ja lõunaosa ühendava esimese Eesti Vabariigi ajal rajatud betoonsilla ohtlikuks. Tänavu pidanuks algama uue silla ehitus, kuid ühe linnavolikogu liikme telefonikõne peale on ehitus seiskunud. Ja pole teada, mis saab edasi. Tänavu Mustvee igatahes uut silda ei saa.

Sadama valmimist oodatakse juba üle kümne aasta. Aprillis peaks välja kuulutatama projekteerimis- ja ehitushange. Kas uus linnapea suudab n-ö käigu pealt sellesse protsessi hüpata?

Juba aastaid ootab korrastamist linnakese koolivõrk, sest lapsi on jäänud vähemaks. Need on ülivalusad otsused, mis tuleb kogukonnaga läbi arutada. Samm sammult. Sisuliste asjadega pole aga kuigi kaugele jõutud.

Kes vastutab kõikide tegemata asjade eest? Kas Mustvee rahvas sügisel valima minnes mäletab, kes linnakese arengu seisma on pannud? Või valitakse need inimesed jälle volikokku ja kõik algab uuesti otsast peale? 

4. aprill 2013

blog comments powered by Disqus