Mustvee uueks linnapeaks võib saada Max Kaur

Mustvee linnavolikogu kuus saadikut algatasid eelmisel kolmapäeval linnapea Pavel Kostromini umbusaldusavalduse, mida volikogu hakkab hääletama teisipäeval. Vooremaale teadaolevalt on uus linnapeakandidaat Keskerakonda kuuluv Max Kaur, kes püüdis ka mullu jaanuaris Mustvee linnapeaks tõusta, kuid ei saavutanud volikogus enamust.

Umsaldusavaldusele on alla kirjutanud kuus saadikut Mustvee 11-liikmelisest volikogust, seega tagandab volikogu tõenäoliselt linnapea. Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud Keskerakonna saadikud Tatjana Kudina ja Anatolia Lunina, valimisliidu Kodulinna areng saadikud Artur Aganitš, Andrus Eiser ja Sergei Borodin ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadik Marianne Kivimurd-Tarelkina.

Saadikud tõid umbusaldamiseks mitmeid põhjendusi, muu hulgas näiteks probleemid linna eelarvega ning väidetav linnavoliniku solvamine.

Mustvee praeguse linnapea Pavel Kostromini valis volikogu ametisse mullu 19. jaanuaril. Kostromin oli Mustvee linnapea ka aastatel 1997-2002. Aastatel 2002-2005 oli ta Mustvee linnavolikogu liige.

Mustvee eelmine linnapea Urmas Laur sai ametis olla poolteist aastat. Volikogu avaldas Laurile umbusaldust 2011. aasta detsembris, tuues põhjenduseks linna käest lastud rahaasjad.

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus