Torma lasteaias kõlasid “Linnutaja lauluaia laululindude lood”

Torma lasteaed “Linnutaja” tähistas 4. märtsil oma 28. sünnipäeva. Sünnipäevakontsert toimus 5. märtsil ja kandis tavapäraselt nime “Linnutaja lauluaia laululindude lood”. Etteasted oli lastele selgeks õpetanud muusikaõpetaja Diana Hints. Peo lõpuks valis publik oma lemmiku nii poiste kui tüdrukute hulgast.

Kontserdil kõlasid ühislaulud, esinesid triod, duetid ja solistid. Torma lasteaias on kombeks, et kõik lauljad esinevad väikesel poodiumil ja kasutavad laulmisel mikrofoni. Sellega said kõik väikesed artistid kiiduväärselt hästi hakkama. Kes seekord veel üksi esinemiseks valmis ei olnud, sai tunda laulurõõmu rühmakaaslastega koos esinedes.

Väga meeldiva etteastega avas kontserdi Joosep Sepper, kes laulis tuttava rahvaliku laulu “Igaühel oma pill”. Üksteise järel kõlasid kahe- kuni seitsmeaastaste solistide esituses laulud kodust, isast ja emast, tähtpäevadest ja sõpradest, lemmikloomadest ja loodusest. Väikesed sõimelapsed Rõõmurullide rühmast elasid kaasa oma rühmakaaslastest solistide Ketlin Kõre ja Laura Liis Palo esinemisele. Koos õpetaja Silvi Aru ja Sille Kirjutaja ning õpetaja abi Imbi Katteliga näitasid “Rõõmurullid” tantsu “Üks ussike”. Ka lasteaiarühmad Midripere, Päikeseratas, Nipitirid ja Naerumummud esinesid igaüks ühislauluga. Päris meie lasteaia lauluna kõlas eelmisel aastal valminud ning kogumikus “Muusika teeb lapsele pai” avaldatud “Linnutaja lasteaed”, mille viisi ja sõnade autor on meie oma maakonna muusik Aiki Aland.

Kõik esinejad said mälestuseks kiituskirja ja väikese maiustuse. Publiku lemmikuid premeeriti diplomite ja värvirõõmsate lasteraamatutega. Kuueaastane Kaisa Kõre Päikeseratta rühmast laulis kontserdil laulu “Koka rock”, mille haarav esitus meeldis kohalolijaile niivõrd, et Kaisa valiti tüdrukute hulgast publiku lemmikuks. Sama tiitli pälvis poiste hulgast järgmisel kuul viieaastaseks saav Ragnar Luha “Midripere” rühmast, kelle  laulu kandis pealkirja “Üks paadike läks merele”.

Pidulik päev jätkus tordi- ja morsilauas koos lapsevanematega.

Lähinädalatel hakatakse kõikides rühmades usinalt näitemänge harjutama. Lasteaiapere valib aprilli alguses välja selle rühma, kes esitab oma näidendi 12. aprillil Pala rahvamajas, kus toimub Mustvee piirkonna lasteaedade 13. näitemängupäev.

KAJA IVASK, Torma lasteaia “Linnutaja” direktor

blog comments powered by Disqus