Mustvees jagati välja jäärajasõidu karikad

Möödunud laupäeval peeti Mustvees Peipsi järve jääl neljas ja ühtlasi viimane Eesti jäärajasõidu karikasarja etapp. See pidi  algselt toimuma Kamari järvel, kuid sealsed jääolud ei olnud enam võistluse läbiviimiseks piisavalt head.

Jäärajasõidu karikasarja viimase etapi nihutamine polnud sarjas ainukene muudatus. Ka karikasarja teine etapp, mis pidi toimuma Võrus Tamula järvel, viidi üle Rannakülla Võrtsjärve jääle. Siiski suudeti kõik etapid ära pidada.

Laupäevasel võistlusel pakkus publikule kõige rohkem vaatemängu 2WD ERK klass, kus võistlusautod läksid rajale ühisstardist. Seal oli kõige kiirem mees Lustiverest pärit Alvar Kuusik, kes küll võistlussarja avaetapil ei osalenud, kuid saavutas ülejäänud osavõistlustel sedavõrd head kohad, et võttis Mustvees kogu sarja karika. Kuusik osales võistlustel ka 2WD sport klassis, kuid seal tal nii hästi ei läinud. Kuusik pidi leppima kolmanda kohaga Jaak Palmisto järel. Esikoha selles klassis võttis Gert Ilves. 

Naistest võitis uustulnuk

Nelikveoliste autode sportklassis oli sel korral võitmatu Otto Täht, kes ei andnud konkurentidele sarja jooksul kordagi võimalust esikohta võtta. Tähele ei saanud ligilähedale valitsev rallikrossi Supercar klassi Eesti meister Helmet Palm, kes leppis teise kohaga. Kolmanda poodiumikoha hõivas Aap Anderson.

Peipsi järve jääl oli võistlustules ka tosin naist. Neist oli karikasarja kiireim Liis Talivere, kes enne jääraja karikasarja oli osalenud vaid kahel võistlusel. Siiski suutis ta üllatuslikult koguda enim punkte ning võtta sarjavõidu oma suurima konkurendi Piret Gildeni ees. Kolmanda koha võttis naiste arvestuses Siret Räämet. 

Paljudel sõitjatel rallikrossisarja taust

Noorte osalus oli jääraja karikasarjas võrreldes teiste võistlusklassidega pigem tagasihoidlik. Rajale läks seitseteist noort. Neist kiireim oli Kristo Selleke, kes võttis napilt võidu Karl Martin Volveri ees. Kolmanda kohaga pidi leppima Gabriel Tamm. Tagarattaveoliste autode klassis sai konkurentidest jagu kahel etapil esikoha saavutanud Kaido Kruus. Mehis Kiiver oli teine ning Kristo Kruus kolmas.

Esiveoliste tänavalegaalsete autode klassis napsas karika Allan Lutter Lada Samaraga, teise koha sai Jaak Palmisto ja kolmandaks jäi rallikrossi Eesti meistrisarjas sõitev Andre Kurg. Kõige enam oli osalejaid tänavalegaalsete nelikveoliste autode klassis — kolmkümmend seitse võistlejat. Konkurentidele näitas koha kätte Mait Pikkof, kes edestas Meelis ja Taavi Liisi.

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus