Tabivere valla järjekordsed talimängud jõudsid finišisse

Möödunud laupäeval peeti Tabiveres traditsiooniliste talimängude viimane, IV etapp.

Võistlusi, mis esialgu kolme-, mõnel viimasel aastal  aga juba neljaetapilised, viis kohalik rahvaspordiklubi läbi VIII korda.

Võistkonnad komplekteeruvad valla asutuste-ettevõtete ja külade esindajatest, kuid põhjalikku arvestust peavad võistluste peakohtunik Toomas Rosenberg ja sekretär Rein Jõeveer alati ka individuaalselt ja  alade kaupa.

Kolmel etapil jõuti võistelda sisekergejõustikus, kabes, lauatennises, koroonas, võrkpallis, laskmises, suusatamises, korvpallis ja sulgpallis.

Laupäeva, 23. veebruari hommikul, kui alustati IV etapiga, mis sisaldas kelgutamist, bowlinguvõistlust ja mälumängu, oli esikohal Tabivere gümnaasiumi võistkond, neil võrdlemisi tihedalt kannul Juula külaselts ja kolmas Äksi Puhkemaja OÜ.  Selline positsioon võeti muide pjedestaalil sisse juba I etapil.  

Kerget rüselemist tuli vahepeal ette pingerea madalamas osas, kus Maarja-Magdaleena kolmandal etapil võistlemast loobumisega oma neljanda positsiooni jalgrattasportlaste võistkonnale loovutas. Viiendaks tõusis  vallavalitsuse esindus ja Maarja- Magdaleenale jäi VI koht.

Järgnesid Tabivere alevik, Koogi küla, OÜ Baltic Connexions ja OÜ Same. Kaks viimatinimetatut olid, tõsi küll, võtnud endale rohkem stopptule rolli ja osalesid vaid mõnel üksikul alal, mida näitab ka punktide arv – Balticul 22 ja Samel 8.

Mälumänguga on nii mõnigi kord kogu talimängude edetabelit omajagu raputatud. See oleks juhtunud tänavugi, kui Koogi  küla ka eelnenud etappidel aktiivsem tegija oleks olnud. Nüüd tegid aga Heiki Jääger  ja tema tütar Kristiin küla au kaitstes tublit tööd ja poole mänguni püsis oht, et kahene tandem mälumängu koguni n-ö kinni paneb, siis võtsid aga liidervõistkonnad end kokku. Kõige enam punkte teenis  lõpuks Äksi Puhkemaja, teiseks tuli Tabivere gümnaasium ja kolmandaks Koogi küla. Teiseks ja kolmandaks  jõudnuil oli muide punkte täpselt võrdselt, et aga võistlusmäärustiku järgi arvestatakse sel puhul sporditeemaliste küsimuste eest saadud punktide arvu, jagunesid medalikohad just nii. 

Tabivere valla VIII talimängud võitis Tabivere gümnaasium, järgnesid Juula külaselts ja Äksi Puhkemaja OÜ.

Arvestust peeti ka valla külade kaupa. Parima küla tiitlile oli pretendente kaks. Maarja-Magdaleenast rohkem punkte sai kirja  Koogi ja teeniski parima küla karika

Spordisündmuse lõpetamisel kinnitasid nii valla spordijuht Toomas Rosenberg kui vallavanem Riina Jääger, et traditsiooni on plaanis jätkata, kuid mängud vajaksid pisut uuendamist, et rutiin huvi ei jahutaks.

 Toomas Rosenbergi sõnul oli tänavu osalejaid neljal etapil kokku 135 ning kõige rohkem – 33 — oli võistlejaid väljas Juula külaseltsil.

Kes talimängude tulemustega põhjalikult tutvuda tahab, leiab informatsiooni netileheküljelt aadressil sport.tabivere.net/

  

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus