Juulal hakkavad tegutsema Jaan Tatika mantlipärijad

Juula külaseltsi rahval on olnud juba mõnda aega mõtteis asutada oma piirkonna lastele  tehnika-robootikaring.

Nüüdseks ongi see plaan kohe teostumas — ringile nimi pandud ja juhendaja leitud. Konstrueerimisbüroo, mis hakkab kandma ajaloolist  ja auväärset Jaan Tatika nime (lühend näeb välja JTNK) , avatakse külamajas pidulikult tuleval pühapäeval, 17. veebruaril kell 10.

Juhatama hakkab seda asutust Tartu Katoliku kooli õpetaja Marge Paluoja. Ta on teinud läbi  LEGO-WEDO õpetaja koolituse ja on lubanud büroo avasündmuse läbi viia koos MTÜ-ga Vikipesa.

“Konstrueerimisbüroo hakkab koos käima tõenäoliselt kaks korda kuus laupäeviti ja oodatud on kõik huvilised: nii poisid kui tüdrukud ja nii isad kui emad. Meiega on võimalik liituda neilgi huvilistel, kes meie külaseltsi ei kuulu,” kinnitas Juula külavanem Eneli Kaasik. 

Osalemise eest küsitakse igalt büroos tegutsejalt kaks eurot kuus. Juba esimesel kokkusaamisel on plaanis mitu asjalikku ettevõtmist:  pannakse kokku päikesepatareidega töötav konstruktor ja  robotmutikas.

Tehnikahuviliste esimest kokkusaamist toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Tabivere vald, edasist tegevust hakkab vedama Juula külaselts.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus