Põltsamaa ühisgümnaasium — kool täis muusikat

      

Jaanuarikuu viimane nädal ja tükike veebruaristki oli Põltsamaa ühisgümnaasiumis pühendatud muusikale — toimus iga-aastane muusikanädal. Seda alustati kahe loeng-kontserdiga. Esimesel, mille pealkirjaks “Suupill – väike sõbrake põuetaskus”, tutvustasid  Feliks Kark, Elmar Trink ja Rimma Punko suupilli tekkelugu ja mängisid mitmes stiilis palu, alates lastelauludest ja lõpetades tuntud popplugudega. Publik elas lauldes ja rütmipillidel musitseerides toredasti kaasa. Teisel loeng-kontserdil rääkisid  Olav Ehala, Lembit Saarsalu ja Ain Agan noortele džässmuusika arengust ja suundumustest viimase saja aasta jooksul. Loomulikult ei puudunud kontserdilt džässile omane improvisatsioon, millesse ka õpilased kaasa haarati.

Põltsamaa ühisgümnaasiumis on juba üle 60 aasta tegutsenud puhkpilliorkester, mis samuti muusikanädalal kaks kontserti andis,  seekord nooremale kooliastmele. Puhkpillimuusika ja dirigent Urmas Mägi huumoriga põimitud muusikainstrumentide tutvustus köitis ka rüblikute tähelepanu.

Seekord pani muusikanädalale punkti muinasjutupidu, kus nii õpilased kui õpetajad olid kostümeeritud. Muinasjutuvestja juhtimisel “astuti läbi” paljudest muinasjuttudest ja klassikaks saanud lugudest, mida ilmestasid laulud, mängud ja tantsud.    Õpetajad ja lapsevanemad olid näinud palju vaeva vahvate kostüümide leidmise ja valmistamisega. Lisaks koolis toimunud kontsertidele, on muusikanädala raames veel ees ootamas ühiskülastus Estonia teatrisse, kus vaadatakse noorteooperit “Prints ja kerjus”, kus peaosades on meie kooli vilistlased Märt ja Priit Pius. Muusikanädalate programmi koostaja ja eestvedaja on muusikaõpetaja Meeli Nõmme. Muusikanädala toimumist toetas Eesti Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupp.

MARIIN SIRK, Põltsamaa ühisgümnaasiumi 1.-6. klasside huvijuht

blog comments powered by Disqus