Priit Sei debüüt maailmameistrivõistlustel ebaõnnestus

Novembri viimastel päevadel peeti Portugalis kardisõidu Rotaxi maailmameistrivõistluseid, kus Rotax Masters klassis Eestist esindanud Priit Seil ei vedanud võistlusmasinaga ning tema MM debüüt ebaõnnestus.

 

Oma esimestele maailmameistrivõistlustele läks Priit Sei optimistlikult, öeldes, et soovib kindlasti pääseda kolmekümne parema sekka ehk finaali. Kuigi Priidu ja tema meeskonna vaim oli finaali pürgimiseks valmis, ei vedanud mehel võistlustehnikaga. Rotaxi MM-il on sellised reeglid, et võistleja ja meeskond tulevad kohale vaid kiivri ja kombinesooniga, võistlusauto antakse sõitjale kohapealt. 

Vihmane ja tuuline ilm muutis võistluse raskeks

Priidule antud võistlusauto ei tahtnud kuidagi temaga  koostööd teha ning proovis igal võimalikul moel laiali laguneda. “Mootor ei läinud eelstardis käima, pidevalt tõmbas end täis,” kommenteeris Sei. Pooletoobise võistlusmasinaga sai Priit eelsõidus 45. koha ja lohutussõit ei läinud tal tõrkuva mootori tõttu samuti edukalt. Kokkuvõttes jäi Priidule MM-il 47. koht. “Loomulikult ei saa selle tulemusega rahule jääda, kuid peab ikkagi arvesse võtma, et tegemist on tehnikaspordiga, kus võib kõike juhtuda,” nentis Sei.

Kõigest hoolimata jäi Priit Sei Portugalis korraldatud võistlustega rahule. “Korraldus oli hea, kui nüüd see niinimetatud väike tehnikaga seotud ebaõnnestumine kõrvale jätta,” lisas Jõgeva kardisõitja. Samas mängis võistlejatele korraliku vingerpussi ilm, mis oli Portugali kohta harjumatult heitlik. Nimelt sadas vahelduva eduga vihma ja puhus tugev tuul, mis raja- ja võistlusolusid pidevalt muutis. “Eestlased said heitlike ilmaoludega üsna hästi hakkama. Mõnedel soojema kliimaga harjunud sportlastel, näiteks austraallastel, võttis ilmaga harjumine pikemalt aega,” kommenteeris Sei. 

Välisvõistlustele minek jääb raha taha

Mis puutub uude hooaega ja välisvõistlustesse, siis praegu arvas Priit, et jätkab ikkagi esialgu vaid Eesti meistrivõistluste sarjas. “Loomulikult on toimumas võistlusi ka Baltikumis ja Euroopas, kuid raha seab piirid ning seega tuleb leppida koduste võistlustega,” rääkis mees.

Rotax MM-ile pääsevad iga riigi paremad võistlejad ning eeldusel, et Priidul uus hooaeg õnnestub, proovib ta ka uuel aastal MM-il finaalipääsu ja loodetavasti siis saab Jõgeva kardisõitja ka perfektselt töötava võistlusmasina. Lisaks Priidule osalesid Portugalis Rotaxi MM-il veel kaks eestlast, kel läks Jõgeva mehest veidi paremini. Rotax Senior klassis sai Aavo Talvar seitsmenda koha ja Andrei Jatsenko Rotax Junior klassis üheteistkümnenda koha.

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus