Felix pakub aasta lõpus jälle uusi maitseelamusi

Põltsamaa Felixil on enne jõulupühi tarbijaile taas uuenenud maitsega tooteid pakkuda. Tänavu saab poest praekapsaid porgandiga, kõrvitsakuubikuid mangomaitselises marinaadis ning kõrvitsa-kapsasalatit ning ka uusi mahlasid.

Kauplustesse on jõudnud uuenenud maitsega praekapsas porgandiga, mis on 520-grammise mahutavusega purgis. Toode on eriline selle poolest, et selle valmistamiseks ei ole kasutatud loomset rasva, vaid see on tehtud rapsiõliga. Sellisel viisil valmistatud praekapsas on maitselt mahedam ja sobib hästi ka taimetoitlastele.

Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol lausus, et kindlasti aitab taimeõli baasil valmistatud praekapsas pidulaudu mitmekesistada. Turundusdirektori sõnul pole taimeõliga praekapsast mujal saada olnud. Kõnealune roog on valmistatud eestimaisest toorainest ja säilitusaineteta. Varem oli Felixi praekapsaste sarjas kolm toodet — praekapsas, mulgi kapsas ning jõulukapsas pohlade ja rõõsa koorega. 

Kõrvitsakuubikud sobivad ka magustoiduks

Teise uudistootena on Felixil tarbijale pakkuda kõrvitsakuubid mangomaitselises marinaadis. Kui pakkuda seda uudistoodet  kinni seotud silmadega inimesele, arvaks ta, et sööb mangot, mitte kõrvitsat.

Pakendilt on mangomaitselised kõrvitsakuubid samasuguses klaaspurgis nagu traditsioonilise maitsega kõrvitsakuubid. Seda ilma äädikata valmistatud kõrvitsat sobib süüa ka magustoiduks.

Tegelikult on Põltsamaa Felix valmistanud mangomaitselisi kõrvitsakuupe Soome turule alates 2007. aastast ja seal on see toode üllatavalt populaarseks osutunud. Marek Viilol loodab, et ka Eesti tarbijad selle toote hästi vastu võtavad ja et kõrvits nii traditsioonilises kui mangomarinaadis leiab tee meie inimeste toidulauale ka muude pühade ajal ning argipäevadelgi.

Felixi turundusjuht ütles, et varem polnud Eestis inimesed veel valmis vastu võtma kõiki uusi maitseid, aga nüüd tahetakse proovida ja katsetada uusi tooteid ja maitseelamusi. 

Kaks uut mahla

Kolmanda tootena on Felix tootmisse võtnud kõrvitsa-kapsasalati kerges äädikamarinaadis, mis on maitsestatud sidruni ja valge pipraga. See hapuka maitsega tervislik salat sobib nii vahepalaks kui lisandiks sooja toidu juurde.

Aasta lõpuks tõi Põltsamaa Felix turule ka kaks uut mahla. Üks neist on apelsinimahl 0,3 liitrises keeratava korgiga pudelis. Uus apelsinimahl on lahjendamata, st sisaldab 100 protsenti mahla ning on säilitusainetevaba. Felixi turundusdirektori sõnul sobib sellises pakendis mahl n-ö käigu pealt joomiseks kiirel hetkel, sest sellist väikest plastpudelit on mugav kaasa võtta.

Täiesti uue tootena pakutakse tarbijale kookose-ananassi smuutit, mis sobib samuti hästi kergeks vahepalaks.

Praegu on Põltsamaa Felixis kapsas purki saanud ning enne jõule tegeldakse veel suppide tootmisega.

Väga olulisel kohal on ka glögi. Just alkoholivaba glögi tootmine on iga aastaga  järjest suurenenud. Alkoholi sisaldavat glögi ei saa paljud tarbida seetõttu, et neil tuleb pidulauast autorooli istuda. Ja leidub loomulikult neidki, kes üldse alkoholi ei tarvita.

Täie võimsusega töötab ettevõttes ka sinepiliin. Felixi turundusjuhi sõnul on sinep väga jõululik toode, sest kolmandik sellest müüakse ära detsembrikuus. Mädarõigast tarvitatakse rohkem kogu aasta jooksul. Ka majoneesi tarvitatakse pühade ajal tavapärasest rohkem, samuti on tähtsal kohal marineeritud kurgid, punapeet, kapsas. Marek Viiloli kinnitusel on Felixis praegu kiired ajad ning suur hulk kontoripersonalistki on  tehasesse appi läinud.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus