Päevakeskuse näitering toob lavale „Punamütsikese ja Muri”

Jõgeva Haigla päevakeskuse näiteringil saab peagi lavastaja Laile Suka juhendamisel lavaküpseks  koomiline muinasjutt „Punamütsike ja Muri”.

Jõgeva Haigla päevakeskuses mitmesuguste huvialadega tegelevad inimesed harrastavad juba aastaid ka näitemängu. Repertuaari on olnud nii tõsisemat kui ka lustakamat,  tänavu etendatakse muinasjuttu „Punamütsike ja Muri”.

Trupi juhendaja ja lavastaja Laile Sukk jutustas kokkuvõtlikult loo sisu. Hunt tahab ära süüa vanaema, kes aga  tema kurja plaani ette aimates enda asemele sängi kaltsudest  tehisvanaema meisterdab. Hallivatimees sööbki kaltsunuku ära ja teda hakkavad piinama  seedehäired.  Jahimees ja tema koer Muri nurjavad ka hundi plaani süüa ära Punamütsike. Lõpuks topitakse kriimsilm kotti ja viiakse loomaaeda kombeid õppima.

Hunti mängib Laile Sukk ise. „Punamütsikese osa sobib suurepäraselt Urve Naritsale, kes juba mitmes näitemängus osalenud ja järjest esinemisjulgust juurde saanud. Elle Bergmann loob suurepärase Muri ja tema poeg Timmo jahimehekarakteri,” on lavastaja oma trupiga rahul.

Vanaema osatäitja Kai Braun tunnistas, et harjutab lisaks proovidele oma rolli ka kodus, kus publikuks lapselapsed. Muusikat teeb lavaloos kitarril Aavo Jalakas.

Osa päevakeskuse inimesi on etenduse ajal saalis, kehastades aktiivset publikut, kes oma arvamust avaldab.

„Punamütsike ja Muri” saab loodetavasti lavaküpseks aprilli teiseks pooleks. Kes näitemängu vaatamisest huvitatud, võivad pöörduda päevakeskusse.  Mais läheme oma uue tükiga esinema Tartu Sadamateatrisse Savilinnu Festivalile, juunis Viljandisse puuetega inimeste teatrifestivalile. Sügisel osaleme aga kultuuriüritusel, mida korraldab Kaari Sillamaa,” rääkis Laile Sukk.

„Võimalus kodunt välja saada ja oma hobidega tegelda on erivajadustega inimestele väga oluline,” ütles Jõgeva haigla päevakeskuse juhataja  Helbe Karukäpp.

Näiteringi juhendaja Laile Sukk sai aga hiljutise juubeli puhul haigla juhilt Peep Põdderilt raviasutuse teenekamatele töötajatele antava Kuldnõela  ja maavanem Aivar Kokalt maavalitsuse aukirja.

iii

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus