Põltsamaa saun-ujulas vahetus rentnik

Põltsamaa saun-ujula sai uue rentniku: nüüd korraldab selle kompleksi tööd sihtasutus Põltsamaa Sport.

Novembris Põltsamaa linnavolikogu istungil oli juttu Põltsamaal Pajusi maantee 18r asuva saun-ujula ja baari rendilepingu sõlmimisest. Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots lausus, et sihtasutusega Põltsamaa Sport on sõlmitud ka kokkulepe, sest kompleksiga seonduv vajasid kiiret otsustamist. Aiaots palus Põltsamaa linnavolikogult luba sõlmida sihtasutusega Põltsamaa Sport rendileping. 

Saun-ujula end ise ära ei majanda

Eelmise nädala lõpul võisid esimesed ujujad pärast pikemat vaheaega sisse minna. Hoones, kus saun-ujula asub, tegutsevad allrentnikud hakkavad maksma renti sihtasutusele Põltsamaa Sport ja ka rendihindade kehtestamise õigus jääb sellele sihtasutusele. Linnapea sõnul võrdubki hoone kasutusrendi summa põhimõtteliselt hoone amortisatsioonikulude katteks mineva summaga.

Aiaots lausus, et saun-ujula ennast tegelikult ära ei majanda ja vajab täiendavaid linnapoolseid investeeringuid. Praeguseks on remonditud saunaruum, välja vahetatud boilerid ja osa torustikku. Vahetamist vajavad veel naiste ja meeste riietusruumide põrandad ja ootamas on ka väiksemaid remonditöid.

Aiaots tõi näitena võrdluseks Kuremaa ujula, kus Jõgeva vald maksab täiendavalt aastas juurde üle 70 000 euro. Järgmiseks aastaks on küsitud seal vallalt  täiendava summana umbes 90 000 eurot. Linnapea lausus, et niikaua kuni nad ei tea kõiki saun-ujulaga seotud tegelikke kulutusi, ei oska nad ka öelda, kui suur see summa reaalselt on. Praegu on need andmed teada endisele rentnikule. 

Linn saab kujundada pileti hinda

Vajadus ujula järele on aga suur ning selle kasutamine lähemaks ajaks täielikult broneeritud. Põltsamaa linnavolikogu liige Uno Valdmets küsis linnapealt, kui suure summa ulatuses on nad järgmiseks aastaks saun-ujulale majandamise mõttes miinust planeerinud. Jaan Aiaots lausus, et otseselt miinust nad planeerinud ei ole, kuid nad on planeerinud esialgu kulutada järgmisel aastal saun-ujulale 10 000 eurot. Põltsamaa linnavolikogu liige Helje Tamme soovis teada, kas nüüd on Põltsamaa linnavalitsusel võimalus sekkuda ka saun-ujula piletihindade kujundamisse. Aiaots vastas, et see on nüüd võimalik ning on seotud tulevaste investeeringutega. Linnapea sõnul endisel rentnikul suuri võlgnevusi ei olnud. Varem maksis kulutatud elektrienergia eest üks allrentnik, kuid nüüd on Eesti Energiaga kokku lepitud, et 1. novembrist tasub elektri eest  sihtasutus Põltsamaa Sport. Uno Valdmets ütles, et varem kompenseeriti Põltsamaa linna pensionäridele saunapiletit, ja tundis huvi, kas  seda tehakse ka edaspidi. Linnapea sõnul seda praegu plaanis pole.  

Huvi jätkuvalt suur

Saun-ujula administraatori Liia Orava sõnul proovisid nad uue kerise ja remonditud leiliruumiga sauna pärast nelja ja poole kuu pikkust vaheaega 21. novembril kütta. Viimane saunapäev oli 7. juulil.

Tõsisemate remonditöödega alustati alles oktoobri alguses, kui tegelikult algab ka sauna kasutamise kõrghooaeg. Liia Orava sõnul on saunakülastajaid eelmise hooajaga võrreldes umbes sama palju ja ühel saunapäeval käib saunas 50-60 inimest. Firmade poolt broneeritud päevadel on inimeste arv suurem ja siis kasutab saun-ujulat 70-110 inimest. Leiliruum sai küll uue kerise, kuid  ei vasta paraku saunaliste ootustele. Ühelt poolt on keris liiga suur ja kütab ruumi ülearu kuumaks, teisalt ei suudeta selle abil piisavalt sooja vett teha.

Saunas käima harjunud inimesed ootasid selle avamist pikisilmi ja administraatori kinnitusel pole saunaliste arv vähenenud.

Ka ujulat kasutatakse väga intensiivselt.  Liia Orava sõnul on ujulas vaba aega vaid esmaspäeva õhtuti kella viiest alates paar tundi, kuid sellele kandideerivad lasteaia “Tõruke” töötajad.

Liia Orav ütles, et ka Põltsamaa linna teises servas  päevakeskuses tegutsev saun ei ole nende sauna külastatavust kuidagi mõjutanud. Lisaks riietusruumide põrandate vahetamisele oleks vaja teha veel veidi sanitaarremonti, välja vahetada mõned lambid ja uuendada tuleks basseini ümbruse põrandakate. Liia Orav kinnitas, et saun jääb pärast remonti avatuks aastaringselt.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus