Põltsamaal räägitakse lossiga seotud rahamuredest

Täna Põltsamaa linnavalitsuse ja sihtasutuse Põltsamaa lossi arendus algatusel korraldataval nõupidamisel püütakse leida lahendusi lossihoovis paiknevate ehitiste konserveerimise ja remontimise rahastamiseks.

Põltsamaa linnapea Jaan Aiaotsa sõnul ajendas arutelu vajadus lossikompleksis mitmeid kulukaid ehitustöid teha. “Konserveerimist vajavad näiteks kunagine väravahoone ja torniosa. Katust oleks tarvis  uuendada paarkümmend aastat tagasi ehitatud hoonel, kus paiknevad saal koosviibimiste korraldamiseks, Põltsamaa kunstikool, galerii pART ning Käsiteokoda,” ütles ta. “Ajaloolise ja kultuuriloolise paiga nägusamaks ja turvalisemaks muutmiseks on aeg-ajalt rahasid eraldatud. Tänavu laekus kultuuriministeeriumi kaudu 5000 eurot, mille eest tehti mõned hädavajalikud tööd. Lossikompleksile on suunanud rahasid ka muinsuskaitseamet, kellega senine asjalik koostöö  tulevikus loodetavasti veelgi paremaks muutub. Mahukate konserveerimis- ja kaasajastamistööde jaoks kulub aga märkimisväärselt rohkem raha, kui me seni saanud oleme. Kahjuks pole praeguse seisuga struktuurfonde, kus selliseks otstarbeks raha taotleda. Ehk pakuvad erinevate eluvaldkondade inimesed tänasel mõttevahetusel  finantseerimisprobleemide osas mõnegi konkreetsema lahenduse,” ütles Aiaots.

“Põltsamaa linn on järjepidevalt eraldanud raha lossihoovis paiknevale muuseumile ja turismiinfopunktile,” lisas ta.

“Osalen nõupidamisel, et saada põhjalikum ülevaade Põltsamaa lossikompleksi olukorrast ning võimalustest seda paremaks muuta,” ütles Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus