Kajar Lember valiti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatusse

 

Tartus peetud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogul valiti erakonna juhatusse ka riigikogu liige Kajar Lember, keda Jõgevamaal teatakse Kaiaveres tegutseva Vudila mängumaa eestvedajana.

Kajar Lemberi kandidatuuri esitasid esimesena  Saaremaa piirkonna ja seejärel ka Tartumaa delegaadid.

“Olen omavalitsusvaldkonnaga tegeleva inimesena suhelnud päris paljude inimestega üle Eesti ja ka sisevalimistel on oluline laiem kandepind kui üks-kaks piirkonda,” ütles Lember.

Kokku oli Vanemuse kontserdimajas üle viiesaja delegaadi ja kandidaate juhatuse liikme kohale rohkem kui kohti. Hääled jagunesid päris ühtlaselt ja näiteks viimasena juhatuse liikmeks saanut ja esimesena välja jäänut lahutas vaid üks hääl.

“Juhatus on erakonna poliitiliste ja ka erakonna igapäevast tegevust puudutavate otsuste koht. Kindlasti on lähiaasta märksõnaks aasta pärast toimuvad kohalikud valimised.

Riigi ja omavalitsuste suhted on läinud pidevalt ühesuunalisemaks ning see on teema, kus on vaja omavalitsuste eest seista. Kindlasti toetan sedagi, et SDE juhatuse laua taga oleks selgelt esindatud ka muud maaelu ja ettevõtlust puudutavad teemad,” ütles Lember.

“Usun, et nii, nagu Eestis tervikuna, on SDE Jõgevamaal tõusteel, seda eelkõige uute inimeste kaasamise poolest. Selleks, et poliitikamaastiku liikumistele saaks anda uue hoo, on vaja uusi inimesi ja tegutsemist. Kui tahta pärast 2015. aasta parlamendivalimisi liikumist hoolivama riigi suunas, siis on alustamiseks viimane aeg ja vaja tulla tegutsema juba kohalikel valimistel,” lisas ta

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus