Jõgeva linnakodanikud väljendavad rahulolematust

 

Suhtlusvõrgustikus Facebook kogub minutitega kuulsust ja liikmeid kommuun nimega “Jõgeva Linnakodanik”, mis loodi alles üleeile. Kommuuni loomise põhjuseks oli vajadus avalikult arutleda külmalinna praegu kõige kuumemal teemal, milleks on muudatused linna hariduselus, ning ennekõike arutada eeldatavalt põhikooli direktori koha saava Taisto Liivandi ametissesobivust.

Jõgeva linna haridusmaastikul on käivitunud suured ja olulised muutused. Kas need ka tegelikult nii on? Kindlasti mitte! Kuna otsuseid tehakse mitte hariduse eesmärgist ja sisust lähtuvalt, vaid poliitikutele kasulikult,” kõlab kommuuni esimene postitus kurjakuulutavalt.

Eile lõunaks oli kommuunil liikmeid juba üle saja kahekümne ning neid liitus lausa iga minut. Julgeid kaasarääkijaid oli siiski kordades vähem. Lisaks paarile lapsevanemale ja pedagoogile võttis arutelust osa ka Jõgeva linnapea, kes selle veebipõhise kodanikualgatuse üldjoontes heaks kiitis.

Sama palju, kui on inimesi, on teatavasti ka arvamusi. Mõned liikmeist peavad sellist kommuuni õigeks asjaks, kus saab rääkida probleemidest avalikult ja tekitada konstruktiivset diskussiooni. Teised jälle peavad seda vaid poriloopimise kohaks, kus mõtlematult ja alusetult ideid ja inimesi maha tehakse.

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus