JAEKi uue juhatajana alustas neljapäeval Tiit Urva

 

Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (JAEK) uue juhatajana alustas neljapäeval tööd Tiit Urva. JAEKi senine juht Katrin Rajamäe jäi lapsepuhkusele.

Tiit Urva töötas varem Tartu Teaduspargis, koordineeris ettevõtlusprojekte ning konsulteeris ja juhendas alustavaid ettevõtjaid. Uus töökoht tähendab tema jaoks senise töökogemuse edasiarendamist. 

Tartu Teaduspargist Jõgevale

“Tegelesin põhiliselt tehnoloogia ja teaduspõhise ettevõtlusega, JAEKis lisanduvad kohaliku omavalitsuse teemad, mittetulundusühingud. Tegemist on hoopis teiste valdkondadega. Olen küll varasemas elus kokku puutunud nii sihtasutuste kui ka mittetulundusühingutega, need valdkonnad mulle võõrad pole,” tunnistas ta. Urva sõnul pole ta kohalike omavalitsuste temaatikaga varem kuigi palju kokku puutunud ning just selles valdkonnas peab ta end tublisti arendama ja palju juurde õppima.

“Vaatasin Jõgevamaa asju värskelt üle küll. Teaduspargis tegime paar aastat tagasi paar strateegilist koostöödokumenti, kaardistasime regiooni tugiorganisatsioone ja koostööpartnereid. Koos Rivo Noorkõivuga viisime läbi ühe uuringu, kus soovisime teada, kuidas regionaalset koostööd tugiorganisatsioonide ja ettevõtjate vahel paremini ja efektiivsemalt käima panna. Kahjuks pole kõik asjad nii käivitunud, nagu oleksime tahtnud, arenguruumi on veel kõvasti. Ikka on nii, et igaüks tegutseb oma piirkonnas oma võtmes ning püüab olla tulemuslik. Regiooniülesel koostööl on ikka kõvasti arenguruumi,” märkis ta. 

Töötada seal, kus tööd pakutakse

<p />

Et Jõgevamaa koosneb kolmest selgesti eristuvast piirkonnast, pole Urvale uudiseks. “Kokku on maakonnas 13 kohalikku omavalitsust, nendes ringi käia pole ma veel kahjuks jõudnud, kuid viin end olukorraga kurssi,” lubas ta.

Jõgevale Urva esialgu kolida ei kavatse, rongiga saab Tartust tööle ja töölt koju väga lihtsalt. “Ringisõitmist tuleb maakonnas nagunii palju, eks ma hakkan kusagilt pihta ja teen endale asjad selgeks,” nentis ta. Urva põhimõtteks on teha tööd seal, kus seda pakutakse.

Urva kinnitusel võib Jõgevamaad oodata ees palju uusi ja põnevaid arenguid ning kui meid praegu siin Kesk-Eestis suisa ääremaaks peetakse, siis varsti enam nii ei ole. “Loodan, et suhted Venemaaga lähevad natuke paremaks ning selles on küll Jõgevamaal väga suured võimalused põllumajanduse ja turismiga tegelevatel ettevõtjatel võita juurde uusi turge. Koostöö Venemaaga toob kindlasti siia uut hingamist. Ideid koostööks on ka Peipsi ääres. Oluline on kogu piirkonna integreeritus, koostööd tuleks tõsisemalt teha ka Kagu-Eestiga.

Kolmas aspekt on uus Euroopa Liidu rahastusperiood, mis peagi algab ning selleks tuleks piirkonda ka ette valmistada. Oluline on koostöö ja üksteise mõistmine, usaldus ja sõbralikkus,” rääkis ta.

Samuti on tema sõnul oluline, et lähedal on Tartu Ülikool ja Eesti Maaülikool. “Kui meil on teadlastelt konkreetset abi vaja, siis saame küsida.”

Urva sõnul pole piirkond talle võõras. Tema emapoolsed vanavanemad on pärit Vaimastvere kandist, lapsepõlves on ta Jõgeval käinud palju.

JAEKi senine juht Katrin Rajamäe ütles, et esimene uue juhi leidmiseks korraldatud konkurss nurjus. Teise konkursiga jäi sõelale Tiit Urva. Et novembris tuleb valida uus juhataja, sellest andis Rajamäe JAEKi nõukogule teada juba augustis, et neil oleks aega uus inimene välja valida.

“Siin on nii palju erinevaid valdkondi, et otsekohe pole võimalik kõigega kurssi saada,” tõdes ta.

i

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus