Superstaariks pürgiv Fredi Pärs tahab oma elu laulmisele pühendada

Põltsamaalt pärit Fredi Pärs (19) on läbinud saate “Eesti otsib superstaari” eelvooru, teatrivooru ja on jõudnud kümne parema hulka. Samethäälne ja särava naeratusega noormees on suuresti tänu saatele avastanud, et soovib oma  edasise elu muusika ja laulmisega siduda ning kavatseb seetõttu oma praeguse haridustee katki jätta.

 

Millal Sa laulmisega algust tegid?

Kooris laulsin  juba lasteaias, aga tõsiselt muusikat mõistma ja seda nautima hakkasin ma umbes 14-aastaselt. Selles vanuses võtsin asja käsile ja hakkasin laulma iga päev. 

Kas oled käinud ka muusikakoolis mõnd instrumenti õppimas?

Olen käinud vist umbes ühe kuu muusikakoolis, kus õppisin kitarri. Selle aja kestel sain ma ehk kolm tundi õpet. Kuid asjad ei sujunud seal nii, nagu oleksid pidanud, seega jätsin kooli katki. Samuti oli õppimine üpriski kallis. 

Kas oled laulmist õppinud?

Ei ole kahjuks kunagi hääleõpet saanud. 

Millistel laulukonkurssidel oled osalenud?

Ühel noormeeste lauluvõistlusel ja Puurmanis peetud lauluvõistlusel. Samuti võtsin kaks korda osa ka kooli (Põltsamaa ühisgümnaasiumi – toim.) lauluvõistlustest. 

Kes on sulle eeskujudeks?

Minu suurim eeskuju on Jessie J. Esiteks on tema hääl fenomenaalne ja tema isiksus on tohutult meeldiv ja positiivne. Samuti on ta kahe jalaga maa peal, mis teeb ta veelgi sümpaatsemaks. Sain juba ühe tema laulu superstaarisaates ära laulda, nimelt “Who You Are”. Ent kunagi ei või teada, ehk õnnestub mul veel tema repertuaarist midagi esitada. 

Mis ajendas sind superstaarisaatest osa võtma?

Armastus muusika vastu. Vaadates oma lemmikartiste nautimas oma elukutset, tekib ka minus soov saada kellekski ning jagada oma muusikat inimestega. See saade on väga hea motivaator. 

Kas sa pärast “kollase kaardi” kättesaamist südames uskusid, et võiksid kümne parema hulka sattuda?

Ei uskunud üldse. Ma ei mõelnud kunagi ette, tegin alati ühe sammu korraga. 

Esimene finaalsaade on nüüd möödas, kuidas on muljed? Milline osa saatest oli raskeim?

Esimene finaalsaade oli võimas. Mulle tohutult meeldib esineda, aga pean tunnistama, et minu esitus oli väga nõrk. Nimelt unustasin ma endale kõrvamonitori kõrva panna ja sellepärast kuulsin ainult saalist tulevat kaja. Musti noote oli väga palju, aga õnneks andis rahvas mulle veel ühe võimaluse, seega üritan nüüd pühapäeval endast kõik anda. 

Kuidas näeb välja Sinu praegune argipäev?

Iga päev on proovid. Toimuvad ka mitmesugused üritused, kus kõik koos käime. Päris palju tuleb anda intervjuusid ja üleüldse on sehkendamist üpriski palju. Väsimus on küll tihti peal, aga see kõik on seda väärt.

Kas saate kõrvalt jääb aega ka kooliks või vaba aja veetmiseks?

Ikka jääb, aga mitte iga päev. Mõned päevad on hommikust õhtuni kinni ja hotelli tagasi jõuame alles õhtul. Siiski on meil ka aega oma isiklikeks toimetusteks.  

Kes on Sinu võistluskaaslastest sinu lemmik?

No lemmikud on nad kõik. Kõigil neil on oma eripära ja hääl, mis neid vähemalt minu silmis eristab. Vokaalselt aga on kindlasti stabiilselt kõige tugevamad Elina ja Janek. 

Kui oluliseks pead ja kui tõsiselt võtad kohtunike kommentaare?

Olulised on need kindlasti, sest räägivad ju oma ala spetsialistid. Tõsiselt võtan ma neid siis, kui öeldu on konstruktiivne ja tõesti aitab mul end parandada. Praegu olen kõigega rahul olnud. 

Mihkel Raud ütles stuudiovoorus Sulle, et Sinus on selline omapärane naiselikkus, mis iseäranis talle meeldib. Kuidas sellisesse vastuolulisse väljaütlemisse suhtusid?

Suhtusin sellesse väga hästi. Ma armastan õrnemat muusikat ja olen ka kohati päris emotsionaalne, nii et see ütlemine oli täiesti õige. Ta saab väga hästi inimestest aru ja see on tohutu kompliment, et talle meeldib see, mida ma teen. 

Kus koolis käid ja mida õpid?

Hetkel käin veel Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis ning õpin seal terviseedendust, aga võtan sealt päris kindlasti oma paberid välja. Ma olin pärast keskkooli lõppu nii segaduses, sest ei teadnud, mida edasi teha. Minu süda tuksus ainult muusikale, aga ilma eelneva hariduseta polnud mul võimalik seda kuhugi õppima minna, nii et valisingi põhimõtteliselt esimese eriala, mis mulle silma jäi. Leian, et pole mõtet aega raisata millegi peale, mis huvi ei paku. Alati saab ju uuesti ülikooli minna. 

Miks selline erialavalik?

Sest ma mõtlesin, et tahaksin inimesi kuidagi aidata ja see eriala tundus olevat ideaalne. Praegu aga olen aru saanud, et see pole minu jaoks. 

Kui tihti käid kodukandis Põltsamaal?

Võimalikult tihti. Praegu on muidugi raske sinna jõuda, kuna graafik on päris tihe. 

Kuidas Sinu lähedased Sinu saates osalemisse suhtuvad?

Kõik on hästi toetavad ja soovivad mulle edu. Sellesse suhtutakse väga positiivselt. 

Kujutan ette, et sellises reality-show’s osalemine nõuab üsna tugevat närvikava ja pühendumist. Kui tugeva natuuriga Sa oled ja kuidas seni pingetele vastu oled suutnud pidada?

Mul on väga paks nahk. Eks muidugi on ka nii-öelda depressiivseid hetki. Näiteks kui mõni laul ei tule päris nii välja, nagu tahaksin, või kui lihtsalt lained äkki üle pea kokku löövad. Siiski olen suutnud pingele praegu päris hästi vastu pidada.

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus