Kodukandi juubelikonverentsil tunnustati Kuhjavere külaseltsi

Paide kultuurikeskuses peetud Eesti Külaliikumise Kodukant 15. aastapäevale pühendatud konverentsil tunnustati tublimaid paikkonna elu edendajaid. Teiste hulgas pälvis tunnustuse Kuhjavere Külaselts, kes on saanud ennekõike tuntuks teatrifestivali korraldamise pikaajalise traditsiooniga.

MTÜ Kuhjavere Küla Selts eestvedaja Urve Muki sõnul tõigi seltsile järjekordse tunnustuse külateatripäevade korraldamine kui külakultuurivaldkonna omalaadne ettevõtmine.

“Iga tunnustus on tänu tehtu eest, mis teeb südame soojaks ning näitab, et meid on märgatud ning tegemisi tunnustatud,” lausus teatrifestivali projektijuht.

“Pauside ajal tuli ikka jutuks ka Kuhjavere teatrifestival. Paljudega oli, mida meenutada. Mitmed rääkisid, et pole veel jõudnud festivalil osaleda, kuid kavatsevad seda teha tulevikus. Meil oli omakorda rõõm öelda, et ettevalmistused käivad juba 2013. aasta teatrifestivaliks,” märkis Urve Mukk

Kuhjavere tegemistest rääkis ta sedagi, et praegu kirjutatakse aruandeid tänavustest teatripäevadest ja ühtlasi koostatakse projekti järgmise aasta festivaliks. Ta meenutas hea sõnaga septembris peetud tänuüritust teatripäevadel osalenud näitetruppide juhendajatele, sellele kaasa aidanud oma küla inimestele ja teistele abilistele.

“Kohal oli ka meie hea patroon Kalju Komissarov. Ettevõtmise tegi eriliseks kontsert, mille sisustasid Marek Sadam ja Tõnu Laikre,” lisas ta.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus