Maadlushooaeg algas edukalt

Hiljuti Leedus Klaipedas aset leidnud maadlusvõistlustelt tõid kaks Põltsamaa maadlusklubi noormeest koju esikoha.

Tänavune vabamaadluse hooaeg avati Nublu-Nabi viienda seeriavõistluse järjekordse etapiga Võhmas 29. septembril. Võhmas peetud võistlustel oli osalejaid sadakond. Põltsamaa maadlejatest said paremaid tulemusi Marek Kütt ja Kaimo Aljas, kes saavutasid võidu oma kehakaalus. Praegu on nad seeriavõistluse liidrid. Teise koha saavutas Kristjan Orion ning kolmanda Jako Kivimägi. 

Põltsamaa maadlejad edukad ka Türil

Maadlustreener Arved Külanurme sõnul on seeriavõistluste näol tegemist n-ö rahavõistlustega ning siiani peetud viie osavõistluse tulemusena on auhinnasaajate pingereas Põltsamaalt Marek Kütt, Kaimo Aljas ja Termet Ploovits. Tüdrukutest on teisel kohal Liina Tähnas ning treeneri hinnangul ta selle koha ka säilitab.

Järvamaa lahtised noorte meistrivõistlused vabamaadluses peeti 6. oktoobril Türil, kus võistlesid kadetid ehk 17-aastased ja nooremad maadlejad.

Põltsamaa maadlejaid oli 14, neist neli tõid koju esikoha. Üllatajana võitis Türil kõige kergemas kaalus esikoha Sander Helmerand. Kõige paremas sportlikus vormis oli Hendrik Orion. Teise koha saavutasid Põltsamaa maadlejatest Jako Kivimägi, Enri Täht, üllatajana Kevin Kink.

Arved Külanurme sõnul on Kevin Kink asunud õpinguid jätkama Kehtnas ja seal pole ta veel endale maadluspaika leidnud. Treeneri hinnangul oli Kevin Kink tegelikult esikohta väärt. Tüdrukutest saavutas teise koha Liina Tähnas, kolmanda koha tõi Põltsamaale Kristjan Orion. 

Kaks noort võitsid ka Leedus

Samal ajal oli Eesti noorte maadluskoondis võistlemas Leedus Klaipedas, kus leidsid aset traditsioonilised sügisesed üle-Euroopalised kadettide lahtised meistrivõistlused. Seekord oli Leedus peetud võitlustel osalemas kümneriigi maadlejad. Eestist osales Leedus kaheksa võistlejat, neist kaks Põltsamaalt: Aimar Andruse ja Marek Kütt.

Arved Külanurme sõnul oli Leedus toimunud võistlustel konkurents esikohtadele äärmiselt tihe. Läks nii, et Marek Kütt ja Aimar Andruse võitsid oma kehakaalus esikoha. Aimar Andrusega samas kehakaalus võistles 17 maadlejat ning Marek Kütiga samas kehakaalus 13 võistlejat. Aimar Andruse võitis finaalis poolakat ning Marek Kütt oli finaalis üle Venemaad esindanud võistlejast.

Sügisel on neli Põltsamaa noormeest arvatud Eesti noorte maadluskoondisse. Vahetunud on ka noorte vabamaadluse peatreener. Enne Klaipedas peetud võistlust treenisid Põltsamaa noormaadlejad teiste Eesti noorte maadluskoondise esindajatega Kohtla-Järvel. Ida-Virumaal olid treenimas Kaimo Aljas, Marek Kütt, Hendrik Orion ja Aimar Andruse. Eelmisel reedel olid Põltsamaa noormaadlejad taas Kohtla-Järvel treenimas ning selle treeninguga valmistuti oktoobrikuu lõpus Riias toimuvateks maadlusvõistlusteks.

Lisaks juba eelnevalt Kohtla-Järvel treeninud neljale Põltsamaa noormehele, osales möödunud reedel seal toimunud maadlustreeningul ka Kristjan Orion. Eeloleval nädalavahetusel ootab Põltsamaa noormaadlejaid ees Vooremaa auhinnavõistlus. Samaaegselt toimub ka seeriavõistluse “Nublust Nabiks” viimane osavõistlus. Koolivaheajal korraldatakse Põltsamaa Felixhallis Jõgevamaa noormaadlejate treeninglaager, millega valmistutakse Riias toimuvaks rahvusvaheliseks turniiriks, kuhu kogunevad kümnekonna riigi noormaadlejad.

Juba järgmises kuus, täpsemalt 8. novembril peetakse Baltimaade noorte meistrivõistlused vabamaadluses, mis saavad teoks Viljandis. Sellel võistlusel osalevad lisaks Eesti maadlejatele veel Leedu, Läti ning Soome noormaadlejad. Novembris saab Põltsamaal teoks ka seeriavõistluse “Nublust Nabiks” finaalvõistlus. Peetakse ka Eesti õpilaste meistrivõistlused vabamaadluses.  

i

TOOMAS REINPÕLD

i

Nädalavahetusel peetakse Virtuses auhinnavõistlusi maadluses 

Ajalehe Vooremaa ja raskejõustikuklubi Ramm auhinnavõistlustel maadluses osalevad kõik Eesti paremad maadluskeskused. Võistlus avatakse laupäeva hommikul traditsioonilise küünalde süütamisega Piiri pargis ja Ants Paju maja juures.

Võistlused on osa seeriavõistlusest “Nublust Nabiks” ning osalevad kuni viieteistkümneaastased noored. Esimesel võistluspäeval võisteldakse kreeka-rooma maadluses. Pühapäeval võisteldakse vabamaadluses ning naistemaadluses.

EILI ARULA 

Ajakava

20. oktoober

10.45 küünalde süütamine Jõgeval Piiri pargis ja Ants Paju maja juures

12.00 võistluste avamine

12.15 kreeka-rooma maadluse eelringid

17.00 poolfinaalid ja finaalid

18.00 autasustamine 

21. oktoober

11.30 võistluste avamine

11.45 vaba- ja naistemaadlused eelringides

15.00 poolfinaalid, finaalid

16.00 autasustamine

blog comments powered by Disqus