Pala kooliõpilased pälvisid luulepäeva peapreemia

Esmaspäeval Pala kultuurimajas peetud IV Anna Haava luulepäevadel  “Täheks  tulevpõlvedele” pälvisid  peapreemia Anna Haava nimelise Pala Kooli õpilased.

Juhendaja Marve Juursalu sõnul esitasid kolmanda klassi õpilased eesti luuletajate loomingut. “Etteastele võtsime kaasa maakera, sest seal on väikene laik — meie armas Eestimaa,” ütles ta.

Koolipoiss  Christopher Suve nimetas suure publiku ees luuletuste lugemist huvitavaks tegevuseks, mis arendab  esinemisjulgust. “Kõik koduteemalised luuletused on väga ilusad,” kinnitas tema klassiõde  Mari-Andra Rätsepp.

Pala koolist olid veel luuletusi lugemas Joel Lõhmus, Siim Raimla, Ailar Jürgenson, Kelly Susi, Märt Maik Poolakese ja Randel Kivirand.

“Meeldis väga” ja “võrratu” – need olid sõnad, mida hindajad Pala kooli esinejate kohta laususid. Žüriisse kuulunud näitlejanna Liina Riin Olmaru ja muusik Siiri Sisask

analüüsisid kõikide koolide luulekavu. Hindamas olid ka Jõgeva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialist kultuuri- ja noorsootöö alal Tiina Tegelmann, riigikogu liige Aivar Kokk, kes on muide viisistanud Anna Haava loomingut, ning Assikvere külateatri juhendaja Ülle Meos.

Konkursil esinesid ka Johannes Voldemar Veski nimelise Maarja Põhikooli, Türi põhikooli, Lustivere põhikooli ning Juhan Liivi nimelise Alatskivi Keskkooli õpilased.  Kõik pälvisid ka erinevaid aspekte arvestades tunnustuse.  Jõgeva maavanem Viktor Svjatõševilt sai eripreemia Türi koolipoiss Ingo Reiljan.

Anna Haava  luulepäeva korraldas Assikvere Haridusselts eesotsas staažika pedagoogi Helgi Vagaga.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus