Esimesel Laulukarussellil ka meie maakonna laululind

Pühapäeval kell 19.10 alustab ETV tänavust Laulukarusselli saatehooaega. Esimeses saates astub meie maakonna laululastest võistlustulle Tabivere tüdruk Mari-Liis Kirs.

Kaheksas eelvoorusaates  esineb kokku 96 Eesti tublimat  laululast, kes võistlevad kolmes vanuserühmas: 5-7-aastased, 8-10-aastased ja 11-13-aastased.

Mäletatavasti valiti Laulukarussellil Jõgevamaad esindavad  laululapsed välja aprilli lõpus Põltsamaal toimunud maakondlikul võistlusvoorul.

5-7-aastaste vanuserühmast lähetati pealinna võistlema Margit Miks Põltsamaalt, 8-10-aastastest tunnistati parimaks Mari-Liis Kirs Tabiverest ja 11-13-aastastest Madera Rummel Põltsamaalt.

Seekordne laste laulusaade on aga üles ehitatud pisut  teisiti kui varasematel aastatel. Kui varem esinesid ühes saates kõik ühe maakonna laululapsed, siis nüüd on  seltskond  saate lõikes geograafilises mõttes võimalikult kirev ja meie maakonnast esineb esimeses saates vaid  Mari-Liis  Kirs.

Tabivere kooli neljanda klassi õpilane Mari-Liis alustas neljandat õppeaastat ka Tabivere muusikakoolis, kus ta õpib flööti ja sellest aastast lisaks veel klaverit. Musikaalne tüdruk teeb  juba üsna pisikesest saati kaasa laulustuudios ja sealse õpetaja Kadri Savva juhendamisel valmistuti ka lauluvõistluseks.  

Iga vanuserühma lauljaid hindab Laulukarussellis  7-liikmeline žürii ja vanuserühma parim pääseb edasi poolfinaali. Televaatajad saavad aga samuti oma lemmiku valida. Kaheksas eelvooru saates kõige rohkem televaatajate hääli kogunud laulja pääseb otse finaalkontserdile. Oma lemmiku poolt saab hääletada pärast igat saadet nädala jooksul saate kodulehel www.etv.ee/ laulukarussell.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus