Jõgevamaa sangpommisportlased võistlesid Tamperes ja Ventspilsis

Eesti, sealhulgas Jõgevamaa sangpommisportlased osalesid hiljuti edukalt rahvusvahelisel kommertsturniiril Ventspils Atlants, mille esimene etapp peeti augusti lõpus Tamperes ja teine etapp septembri lõpus Ventspilsis.

Tampere etapil käis Eestist üheksa võistlejat, Ventspilsi etapil mõne võrra vähem: kes jäi selleks ajaks haigeks, kes pidi sõitma komandeeringusse. Jõgevamaalastest tegid Tampere etapil kaasa Eveli Pahurin, Andres Metjer ja Silver Simson, Ventspilsi etapil aga vaid kaks esimesena mainitut.

16-aastasel Kaarepere neiul Eveli Pahurinil läks hästi mõlemal etapil. Tamperes sai ta 16-kilose sangpommi rebimises kirja 125 korda ja tuli kuni 18-aastaste neidude raskemas kaalukategoorias esikohale. Nn pikas tõukamises oli ta samuti esimene, saades 16-kilosed sangpommid sirgetele kätele 38 korral. Ventspilsi etapil parandas ta oma tulemusi tublisti, saades rebimises kirja 140 ja pikas tõukamises 60 korda.

17-aastane tormalane Silver Simson sai Tampere etapil tõukamises tulemuseks 15 ja rebimises 55 korda (võistles 32 kg tõstevahenditega) ning oli oma vanuse- ja kaalukategoorias (kuni 68 kg) parim. Ventspilsi ta kahjuks sõita ei saanud.

Meesteklassis võistelnud jõgevalase Andres Metjeri puhul väärib esiletoomist tema poolt turniiril püstitatud isiklik rekord tõukamises (46 korda 32 kg sangpommidega).

“Hästi läks tegelikult kõigil Eesti esindajatel, auhinnalisi kohti tuli õige mitu ning et tegemist oli kommertsturniiriga, võideti ka veidi auhinnaraha,” ütles Eesti Sangpommispordi Liidu juhatuse esimees, Palamuse vallas elav Ülo Kuusk.

Ta ise seekord kaasa ei võistelnud, vaid tegutses kohtunikuna. Kuuse sõnul osales kaheetapilisel turniiril sadakond sangpommitõstjat. Seekord oli nii nais- kui meespoole pealt tugev ja arvukas esindus väljas Iirimaalt. Ka Skandinaaviamaad näitasid end tugevate sangpommiriikidena. Veel olid esindatud Venemaa, Ukraina, Kasahstan ning Läti-Leedu.

“Järgmised olulised välisvõistlused on novembri keskel Lätimaal Talsis peetavad Euroopa noorte meistrivõistlused ja veteranide maailmameistrivõistlused,” ütles Ülo Kuusk. “Nüüd on meil võistlustel käia natuke lihtsam, sest ostsin endale maamüügist saadud raha eest väikebussi. Nii et bussi rentimisele meil enam raha ei kulu, peame kokku klappima ainult kütuseraha.” 

i

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus