Jõgeva karikas jäeti ka sel korral koju

Nädalavahetusel peeti Jõgeval saalihokiturniir Jõgeva Karikas, kus osalesid Eesti, Läti ja ka Soome saalihokiklubid, kuid võõrustajale SK Tähele neist keegi siiski vastu ei saanud.

 

Rahvusvahelisel saalihokiturniiril osales kaheksa võistkonda, kes jaotati kahte alagruppi. Jõgeva Tähe esindusmeeskond jagas maid oma alagrupis meistriliiga meeskondade TTÜ ja EMÜ SK-ga. Neile lisaks oli Tähe vastaseks ka Läti klubi Burtnieku novads/Valka.

Alagrupi avakohtumises oligi SK Tähe vastaseks Läti võistkond, kellest saadi probleemideta 5:2 jagu. SK Tähe oli terve päev heas hoos ning alistas ka kaks ülejäänud alagrupi vastast. TTÜ-st saadi jagu 6:2 ning EMÜ SK vastu võeti ülekaalukas 6:0 võit. Sellise seisuga võitis SK Tähe ka terve alagrupi. Sarnaselt Tähe võistkonnale õnnestus teises alagrupis kõik kohtumised võita Soome võistkonnal VKTP-l.

Finaalkohtumised peeti pühapäeval. Tähe veerandfinaali vastaseks osutus A-alagrupi teise koha saavutanud TVK Leegid. Tundus, et meestel oli palju füüsisest eilsesse päeva jäetud ning veerandfinaalis ei õnnestunud Tähe mängijatel kõik just eriti ladusalt. Esimesel poolajal jõuti ainult ühe väravani, kohtumise avavärava viskas Tähe rivistusest Rein Kivi. Teisel poolajal said käe valgeks ka TVK Leekide mängijad ning viigistasid seisu poolaja avaminutitel.  

Veerandfinaal oli raskem kui poolfinaal

Edasi said Tähe mängijad enda mängu uuesti käima ning vennad Rein ja Raul Kivi kombineerisid vastaste värava all üsna hästi ja tekitasid häid võimalusi. Hästi kasutasid Tähe mängijad ära arvulise ülekaalu ning viisid enda võistkonna 2:1 ette. Tähe kaitsja Nikita Bõstrovi tugeva pealeviske realiseeris väravaks Mario Paulus ning kohtumisele pani punkti veel Rein Kivi väravavõrku lennanud pealevise. Tähe jõudis poolfinaali seisuga 3:1.

Poolfinaalis oli Tähe vastaseks Eesti U19 vanuseklassi koondis, kellest Jõgeva esindusmeeskond praktiliselt üle sõitis. Kohtumise avapoolajal oli seis juba 7:0 Jõgeva Tähe esindusmeeskonna kasuks. Kusjuures Rein Kivi kontole jäi selles kohtumises lausa neli väravat. Siiski suutsid U19 koosseisu noormehed enda meeskonna au päästa lüües kohtumisel ühe värava ka Tähe puuriluku Rainer Kalde seljataha. Siiski jäi kohtumise lõpptulemuseks 7:1 Tähe kasuks 

Kõige resultatiivsemad olid soomlased

Finaalis oli Tähe vastaseks järjekordselt TTÜ SK võistkond, kellega varasemalt juba alagrupis kohtuti. Sel korral ei saanud Tähe TTÜ-st lihtsalt jagu. Avapoolajal oli kohtumine üsna võrdne, puhkama mindi Täheeduseisult 4:3. Teisel poolajal nii palju skoori ei tehtud ning raskes kohtumises suutsid ikkagi peale jääda Tähe mängijad, võites teist aastat järjest koduse Jõgeva karikaturniiri. Kolmanda koha kohtumises tuli Eesti U19 koondisel tunnistada Soome võistkonna VKTP paremust, kes edestas neid seisuga 9:3. Sellega täitsid soomlased ka endale pandud minimaalset eesmärki, sest enne turniiri ütlesid nad, et soovivad esikohta või kolmandad kohta. Teine koht polnud neile atraktiivne just seetõttu, et teine koht “võidetakse” kätte finaalis kaotades.

Turniiri resultatiivseimad mängijad olid samuti VKTP meeskonna ridades. Enim kogus resultatiivsuspunkte Iiro Liede, kes viskas viisteist väravat ja andis kolmteist väravani viinud söötu. Teise koha saavutas samast võistkonnast Oskari Rantaniemi, kelle kontole jäi üksteist väravat ja seitse resultatiivset söötu. Individuaalse meisterlikkusega paistis silma Tähe mängija Rein Kivi, kes viskas turniiri vältel lausa kuusteist väravat, kuid resultatiivseid sööte mees ei jaganud. 

Jõgeva Karikas 2012

1. Jõgeva SK Tähe

2. TTÜ SK

3. VKTP (Soome) 

Turniiri MVP

Rein Kivi/SK Tähe

Resultatiivseim mängija

Iiro Liede/VKTP

Parim kaitsja

Madis Leisner/TTÜ SK

Parim väravavaht

Rainer Kalde/SK Tähe

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus