Mustvees tähistatakse rahvusvahelist eakate päeva

Kolmapäeval kogunevad väärikamas eas jõgevamaalased Mustvee kultuurikeskusse rahvusvahelist eakate päeva tähistama. Kokkutulnuile jagatakse seal ka nõuandeid, kuidas  praegustes majandusoludes paremini toime tulla.

Eesti Energia esindaja Andres Koemets tuleb Mustveesse rääkima elektri börsihinnast, Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu aseesimees Aare Kitsing peab ettekande teemal “Eaka inimese toimetulek”. Tervituskõnega esineb Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev, kes tunnustab aukirjadega neid, kes on  vanemaealiste elu kultuuriliselt ja seltskondlikult huvitavamaks ja sotsiaalselt turvalisemaks muutmise nimel rohkem vaeva näinud.  Koosolijate poole pöörduvad ka maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja Aime Meltsas, arengu- ja planeeringuosakonna arendusnõunik ning Europe Direct Jõgeva töötaja Vahur Kukk, kes võtab kaasa Euroopa Liitu tutvustavad kirjandust ja meeneid, ning Mustvee linnapea Pavel Kostromin.

Kultuuriprogrammi sisustavad Mustvee kultuurikeskuse naisansambel “Rodnik” ja Esku külakapell. Pakutakse kohvi ja kringlit. Rahvusvahelise eakate  päeva tähistamist korraldab  Jõgevamaa Pensionäride Ühendus eesotsas Heino Ilvesega, kostööpartneriteks on Jõgeva maavalitsus ja Mustvee linnavalitsus.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus