Sajune ilm muutis Piiroja etapi sõitjatele keeruliseks

Möödunud laupäeval Piiroja rajal peetud selle hooaja eelviimasel Eesti meistrivõistluste etapil tuli sõitjatel tiheda saju tõttu rajal pidevalt vesiliu ja poris kraapimisega võidelda ning sõidutempo oli rallikrossi kohta harjumatult tagasihoidlik.

Sel hooajal pole Eesti rallikrossi meistrivõistluste etappe nii keerulistes ilmaoludes varem peetud. Mõnes kurvis oli vett sedavõrd palju, et autod jäid vette sõites peaaegu seisma. Siiski ei jäetud võistlust pooleli ning rallikrossi sõitjatel tuli rinda pista peaaegu olematu nähtavusega, mida põhjustasid rohked porijoad autoklaasil, ning äärmiselt libeda rajaga, mis iga väiksemagi sõidueksimuse kohe ära karistas.

Publikule läks end kodurajal Super1600 klassis tõestama Arvo Kask, kellel sellest etapist olenes meistritiitli pälvimine. Kask ütles võistluste kommentaatorile, et plägane rada talle sobib ning seda oli näha ka tema sõidus. Eelsõitudes valitses ta oma autot oluliselt paremini kui tema konkurent Janno Ligur ning tasuks tuligi Kasele mõlemast eelsõidust võit.

Siiski ei olnud tal järjekordselt õnne finaalis, mis oli pingeline juba esimestel sekunditel, kui Ligur ja Kask külg külje kõrval jokkeritaskusse kihutasid. Kuigi jokkeri läbis esimesena Janno Ligur, ei jäänud Kask temast grammikestki maha ning põnev heitlus jätkus. Pingelise sõidu lõpetas publiku ja ka Arvo Kase jaoks tema juhitud VW Golfi käigukasti rike ning Janno sai finaali esimesel positsioonil lõpuni sõita koha pärast võitlemata. Juba teist hooaega järjest peab Arvo Kask leppima teise kohaga ning Janno Ligur on meistritiitlis kinni enne hooaja viimast etappi.

Ekslikult oli eelmise nädala Vooremaas kirjas, et SuperCar klassis stardib ka kohalik mees Sten Karuks. Eesti meistrivõistluste seitsmendal etapil Karuks siiski ei osalenud. Laupäeval võitlesid SuperCar klassis tuliselt kogu päeva Ruve Veski ja Helmet Palm, kes ei lasknud end kehvast ilmast häirida ning püüdsid libedusest hoolimata tempot võimalikult kõrgel hoida. Kui eelsõitudes lõpetasid Veski ja Palm kordamööda esimesena, siis finaalis tuli vanameister Helmet Palmil siiski Ruve Veskile alla vanduda. Kolmanda koha saanud Andri Õun tunnistas, et sõit oli äärmiselt keeruline ning nähtavus rajal oli nullilähedane.

Eesti rallikrossi meistrivõistluste viimane etapp peetakse 29. septembril Elva lähistel Kulbilohu rajal. See etapp on ka Balti karikasarja osavõistlus ning seetõttu on Kulbilohku oodata ka palju Läti ja Leedu sõitjaid.

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus