Jõgeva ekstreemspordipargis saab kasutada remonditud atraktsioone

Aastaid samas seisus olnud ning üsna lagunenud Jõgeva ekstreemspordipargi atraktsioonid said viimaks korda. Eile keerasid OÜ Playhill töömehed paika viimased kruvid ning ohtlikuks muutunud atraktsioonid on nüüdsest korras ja kasutusvalmis.

Esialgu oli Jõgeva linnavalitsusel plaanis uuendada kõik ekstreemspordipargi atribuudid, kuid paraku ei õnnestunud neil selleks raha saada. Pärast kolm aastat kestnud asjatut rahataotlemist otsustati plaane koomale tõmmata ning lepiti katkiste atraktsioonide remondiga. Vajalikud 13 000 eurot pargi remondiks eraldati linna eelarvest.

Renoveerimise teostas OÜ Playhill, kes alustas töödega augusti alguses. Tööd lõppesid eile ning nüüdsest on park uuesti kasutuskõlblik. OÜ Playhill juhataja Ülari Viik rääkis, et atraktsioonidel vahetati välja katted, mis olid lagunenud, ning toestati ka mõningad konstruktsioonid ja tugitalad. 

Atraktsioonidele kaheaastane garantii

“Peaaegu kõik katted olid lagunenud ning varem oli paaril rambil katteplaat valepidi peale pandud, nii et libe pool oli ülespoole,” rääkis OÜ Playhill juht. Nende paigaldatud niiskuskindel mitmekihiline vineer ongi mõeldud spetsiaalselt välitingimuste jaoks ning peab trikitamisele ka vastu. OÜ Playhill andis oma tööle ka kaheaastase garantii.

Samas toonitas Viik, et garantii kehtib ainult ehitajapoolse vea tõttu lagunenud detailidele. “Kui on näha, et midagi on katki läinud vandaalitsemise tagajärjel, siis me seda ei asenda,” rõhutas ta, lisades, et kui väljakuga heaperemehelikult ümber käia, siis ei tohiks atraktsioonid ka laguneda. 

Ekstreemspordiparkide eest ei hoolitseta

Jõgeva ektreemspordipark oli üsna õnnetus seisus juba aastaid. SA Jõgeva Sport oli määratud pargi haldajaks ja korrastajaks, kuid enamiku ajast oli väljak ikkagi peremeheta. Samas oli noorte huvi trikitamise vastu nii suur, et sõitmas käidi ka katkisel väljakul, mis tõi pahatihti kaasa tõsiseid traumasid. Edaspidiste õnnetuste vältimiseks võttiski linnavalitsus pärast pikki aastaid kätte ning eraldas vajaliku summa, et katkised atraktsioonid parandatud saaks.

OÜ Playhilli juhataja Ülari Viik tõdes, et päris paljude Eestimaa väiksemate asulate ekstreemspordiväljakud on kehvas seisus. Väljakud jäetakse pärast valmimist hooletusse, keegi neid korrapäraselt ei hoolda ning seepärast need lagunevadki.. “Viimasel ajal on meedia pööranud sellele probleemile rohkem tähelepanu ning väljakuid on hakatud korda tegema,” tõdes Viik. Veel lisas ta, et suure töö on selles osas ära teinud ka pargi kasutajad, kes soovivad oma hobiga tegelemiseks turvalisi tingimusi.

i

EILI ARULA

blog comments powered by Disqus