Mällikveres talinisu koristatud

Möödunud nädalavahetusel lõpetati Mällikvere põllumajandusühistus talinisu koristamine ja kombainid asusid tööle suvinisupõldudel.  Firmajuht Meelis Kaljuste hindab tänavust nisusaaki heaks.

Eelmisel reedel lõpetati Põltsamaa vallas Mällikvere põllumajandusühistus talinisu koristamine. “Kasvatasime 150 hektaril talinisu ŽRamirotŽ ja 300 hektaril ŽOliviniŽ. Esimese nisusordi keskmiseks saagiks saime 5,5 ja teise 6,5 tonni hektarilt, ütles juhataja Meelis Kaljuste. “Laupäeva hommikul läksid kombainid  suvinisupõllule. Koristustööd kestsid lõunatundidel alanud vihmasajuni. Selle ajaga  jõudsime vilja võtta 17 hektaril. Suvinisu on meil kokku 170 hektaril. Sortideks on ŽZebraŽ ja ŽTuplaŽ,” lisas ta.

Kaljuste sõnul on tänavune nisusaak ja  selle kvaliteet hea. “Sel aastal vili ei lamandunud, oli püsti ning saime seda hästi koristada. Niiskust oli laupäeval võetud suvinisus 16-17 protsenti, talinisul aga 20 protsendi ringis,” lausus ta.  Suvinisu koristamine peaks Mällikvere põllumajandusühistus kestma neli-viis päeva ja seejärel alustatakse rapsi koristamisega.

JAAN LUKAS  

blog comments powered by Disqus