Kondor Sport laiendab haaret

Mullu septembri keskel avas Kondor Sport Peipsi ääres Ranna puhkekeskuses paintballiväljaku, tänavu laiendab firma haaret ning muretses kanuud ja vajaliku sõiduvarustuse.

 

Kondor Spordi juht ja omanik Martin Mässo ei tee saladust oma plaanidest, et aastateks 2013-2014 tahetakse olla suurim seiklusturismi ning meelelahutuse pakkuja Jõgevamaal.

Mässo sõnul on nad ühtekokku soetanud esialgu kaheksa kanuud, millega saab sõita kuni 24 inimest. Need veesõidukid ostis Kondor Sport oma raha eest ja vajadusel ostetakse kanuusid juurde. “Nüüd oleme lõpuks nii kaugele jõudnud, et on olemas mõlad, päästevarustus ja haagis. Mõni päev tagasi saime valmis ka spetsiaalse kanuude raami järelhaagisele,” rääkis Mässo. 

Matk seotud huvitavate tegevustega

Kanuumatkad toimuvad Jõgevamaal Kääpa ja  Põltsamaa jõel,  aga ka Põlvamaal Ahja jõel. Tegelikult ollakse nõus matkama kõikjal üle Eesti. Kääpa jõel alustatakse kanuumatka Kaiult ning lõpetatakse Kalevipoja koja juures. Seal saab külastada ka Krati seiklusparki. Marsruudid on paika pandud nii, et on võimalik teha ka mitmepäevast kanuumatka.

“Me oleme oma matkateed nii valinud, et lisaks kanuudega sõitmisele tuleb veel mõni huvitav tegevus nagu näiteks seikluspark Kääpal. Ahja jõel tahame külastada koopaid,” rääkis Mässo.

Et retked looduses veel huvitavamaks teha, on Kondor Sport alustanud koostööd omakandimeestest tuntud koolitajatega — loodusretkejuhtide Vahur ja Mati Sepaga. “Nemad viivad vajadusel läbi looduskoolituse. Esimene pakett on meil looduskoolitus Saare järve ääres. Seal on õpperada ja Vahuri ning Mati selgitused kuluvad seal marjaks ära,” rääkis Martin Mässo.

Kanuumatkad koos looduskoolitustega on sobivad nii koolilastele uueks ning teadmisterohkeks õppetunniks kui ka täiskasvanutele meelde tuletamaks, kuidas looduses viibida.

Loodusretke käigus tutvustab Mati Sepp metsloomade kombeid, selgitab looduses ja ühiskonnas toimuvate protsesside vahelisi seoseid, räägib jahindust ja selle vajalikkusest. Matkarajal õpetab  Sepp kuidas käituda metsas, tunda ära loomi ja linde ning lugeda nende tegevuse jälgi. Lisaks põnevale ja arendavale ajaveetmisele pakub taoline loodusretk mõtlemisainet, kuidas inimese eluviis avaldab mõju loodusele.

Paintballi mängitakse firmaüritustel

Eelmisel aastal avas Kondor Sport paintballiväljaku Ranna puhkebaasis. Nüüdseks on väljakut oluliselt täiustatud ning veidi muutnud ka asukoht. Nimelt kolis mänguplats Rannalt paari kilomeetri kaugusele Lümati külla. Väljakul on endiselt palju takistusi: vanad autod, rehvivirnad, palju erinevaid planke. Osa rajast kulgeb ka läbi metsa.

Pärast “lahingut” on võimalik aeg maha võtta ning piknikku pidada. Äsja sai valmis ka suurem varjualune, kuhu vihmase ilma korral varjuda. Paintballiga on läinud aasta edukalt, eriti edukas oli suvi. “Paintball on ikkagi rohkem firmadele mõeldud meelelahutus, peresid käis mängimas vähem,” tunnistas Mässo.

Talveks valmis Kondor Spordil ka sisehall, kuid huvilisi nappis. Nüüd ongi nii, et kanuumatku

teeb firma kevadel ja sügisel, suvel mängitakse enamasti paintballi ning talvel saab keskenduda kõikvõimalikele koolitustele. “Peipsilahingust on saanud tuntud kaubamärk, see nimi tekitab inimestes huvi ning samas jääb see hästi meelde,” kinnitas ta.

Kondor Spordi juhi sõnul sujub tal kohalike ettevõtjatega koostöö kenasti ning majutusasutused soovitavad oma klientidele tema matku ja paintballi mängimise võimalusi päris hoolega. “Väga hea koostöö on meil Aarde villaga, aga samuti Kadrina hosteliga. Inimesed on meie platsiga rahule jäänud ja juba on meid kutsutud ka firmaüritustele.” 

Kordusõppused viivad mitmeks päevaks metsa

i
Projekti “Kordusõppused” esitas Kondor Sport  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele. Taolist võimalust Eestis keegi teine ei paku. “Meil on plaanitud nii, et läheme metsa suure sõjaväetelgiga, kus ahi sees. Kaasas on kogu varustus ja toit ning samuti retkejuht. See projekt näeb ette, et kasutatakse mitmeid kombineeritud võimalusi. Võib kuulata retkejuhi selgitusi looduses, aga võib ka juhtuda, et hommikul kell viis rünnatakse laagriplatsi paintballilahingu näol. Mäng käib loomulikult võimsate otsmikulampidega varustatud osalejate vahel.

Samas võib laagripaika külastada mõni tuntud laulja ning õhtu saadetakse mööda lõkke ääres lauldes. Üritust saab kombineerida ka kanuumatkaga. Loodame, et meie idee leiab positiivset vastukaja,” rääkis Mässo.

Kordusõppustega plaanib firma alustada novembrist ning pakkuda võimalust paariks päevaks metsa kaduda igal aastaajal. suisa aasta ringi.

Kondor Spordi hakkajad mehed on kohal ka Paunvere väljanäitusel ja laadal, kus nad omalt poolt auhinna välja panevad.

i

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus