Laupäeval minnakse matkama

Eeloleval laupäeval, 8. septembril korraldatakse Jõgevalt algav loodusmatk Alam-Pedja looduskaitsealale. Matka korraldaja ja projektijuhi Erki Tederi sõnul toimub taoline loodusmatk tänavu juba teist korda. Esimesel korral käidi juuni alguses Endla looduskaitsealal. Erki Tederi sõnul on viie- kuni seitsmekilomeetrine jalgsimatk tervisele kasulik ning kenas looduslikus keskkonnas liikumine pakub positiivseid emotsioone. Juunis toimunud loodusmatkal osales ligi nelikümmend inimest ja Erki Teder usub, et 50-kohaline buss peaks inimeste retke lähtepunkti ning õhtupoolikul tagasi linna sõidutamiseks piisavalt suur olema. Kevadisel matkal osalenud jäid ettevõtmisega  rahule ja avaldasid soovi ka edaspidi matkama minna.

Laupäevast retke juhendab keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Piret Valge. Läbitakse Kirna seitsme kilomeetri pikkune matkarada. Üldiselt on selline matk mõeldud 15-65 aastastele, mis ei tähenda, et lapsed kaasa ei võiks tulla. Projektijuhi sõnul ei hakka üks perekond omapead ehk tihti niisugust väljasõitu ette võtma, aga koos mõnekümnest inimesest koosneva seltskonnaga tullakse hea meelega.

Matkajad võiksid jalga panna vettpidavad jalanõud ning võtta kaasa ka joogipudeli. Tehakse ka vahepeatus, kus korraldajad omalt poolt tervislikku suupistet pakuvad.

Erki Teder usub, et selliseid matku peaks  edaspidigi korraldama, ainult siis peaksid osalejad ehk arvestama mõne euro suuruse omaosalusega.  Terviseedenduse projekti raames “Terves kehas terve vaim” toimuvat matka rahastatakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.

Buss väljub laupäeval, 8. septembril Jõgeva bussijaamast kell 10 ning teeb peatuse Pae kaupluse juures ning Painkülas. Tagasi jõutakse orienteeruvalt kella 15 paiku. 

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus