Maarja põhikooli õpilased käisid Austrias

Juba viis aastat on meie kool osalenud rahvusvahelises koostööprojektis Comenius. Kahe viimase aasta projekti lõpetamine toimus 28. juunist  5. juulini Austrias Imsti linnas. Võõrustajaks oli väike Milsi kool.

Reis algas kell kuus hommikul, kohale jõudsime südaööl.

Programm oli väga mitmekesine. Esimesel päeval tutvusime linnaga. Teine päev  algas mägimatkaga Alpi lõbustusparki, mis asus 1300 m kõrgusel. Sinna jõudmine oli paljudele katsumuseks. Lõbustuspargis sõitsime köisraudteel gondlitega 2770 m kõrgusele.  Kolmandal päeval käisime vabaõhumuuseumis kiviaja inimeste elu-oluga tutvumas. Pärast ringreisi muuseumis jalutasime Euroopa ühe kõrgema, Stuibenfalli joa juurde.

Neljandal päeval korraldati partnerkoolide õpilastele spordi- ja orienteerumisvõistlused. Hiljem  sõitsime rongiga taliolümpialinna Innsbrucki, kus tutvusime linnaga ja ostsime suveniire.

Eelviimasel päeval käisime vanas hõbedakaevanduses, kuhu oli rajatud kaevandusmuuseum. Saime teada ja näha kuidas vanasti kaevanduses töötati ja kuidas kaevurid elasid.

Õhtul toimus Milsi koolis ühiskontsert, kus esinesid kõik Comeniuse partnerkoolide lapsed nii Saksamaalt, Austriast, Šotimaalt kui ka Eestist. Kontserti tulid kuulama ka lapsevanemad ja külaelanikud,  samuti külavanem ja haridusameti juht.

4. juuli hommikul algas kojusõit. Lennuaegade muutuse tõttu saime terve päeva viibida Saksamaal Münchenis. Koju jõudsime 5. juulil.

ELINA LAIN, LY LIBLIKAS, MARJE-LIIS PRIKS, KRISTEL KULL, MARJANNE TREIER

blog comments powered by Disqus