Jõgevamaa kalevipojad tulid koju kolmanda kohaga

Augustikuu esimesel nädalavahetusel võtsid Jõgeva maleva kaitseliitlased osa üle-eestilistest Kaitseliidu suvepäevadest Kõrvemaa matka- ja suusakeskuses. Üritus sai alguse reede õhtul malevapoolsete etteastetega ja lõppes pühapäeva lõunal autasustamistega.

Kaitseliidu suvepäevade raames võtavad malevad üksteiselt mõõtu mitmesugustes ülesannetes – mälumängus, võrkpallis, paintballis, vibulaskmises, õhupüssi laskmises ja köieveos. Jõgeva mehed ja naised olid edukad pea kõigil aladel, saades kokkuvõttes kolmanda koha.

Võistlustest põnevaim ja auväärseim on pühapäevahommikune köievedu. Mõnes malevas tulevad rammumehed ainult selleks võistluseks kohale. Jõgeval polnud välja panna elukutselisi musklimehi, küll aga sitkust, meeskonnatööd ja head tehnikat. Nii saadi kerged võidud kõigi vastaste üle kuni finaalini välja.

Finaal, kus vastaseks Rapla mehed, oli aga tasavägine. Peale pooltevahetust oli seis 1:1 ja pinge kõrgel. Kuid meie võistkond koosseisus Ivar Kalme, Mart Teppo, Andres Kruuskand, Ants Erik Noormägi jr, Olav Ojasaar ja Taimar Piik olid täis võitlusvaimu. Otsustav tõmme pakkus närvikõdi, sest vastased olid võrdväärsed.

Malevapealiku Mati Kuusvere eestvedamisel karjuv ergutuskoor süstis meestesse kindlust ja kui köis juba omale poolele tulema hakkas, oli võit kindel. Vooremaa kalevipojad näitasid taas oma selget üleolekut.

Võistluste üldvõidu viis koju Võrumaa, nii et kahe aasta pärast on põnev nädalavahetus ootamas ees Lõuna-Eestis.

i

TRIINU KÜÜNAL

blog comments powered by Disqus