Kas vesine ilm ujuma kutsub?

Ketruth, massöör

Mina olen tänavu ujumas käinud Peipsis ja Kuremaa järves. Ujumas lähen ikka siis, kui ilm on piisavalt soe. Praeguse ilmaga ma küll vette ei läheks. Kui kaugetele maadele mõelda, siis eelistaksin ujuda Hispaaniat. Aga minu arvates on Kuremaal ka hea ujumas käia. Siia Pedja jõkke kahjuks minna ei taha, sest see on liialt madal ja rohtu kasvanud.  

Aivi, lasteaiaõpetaja

Olen ainult jalgupidi vette saanud. Ma loodan, et jõuan veel ujuma minna. Mina käin Paluperes ja Kasepääl ja minu jaoks piisab, kui veetemperatuur on 18 kraadi.  Tegelikult elan ma Tallinnas ja vahel käin  seal ka meres ujumas, aga töö tõttu pole selleks alati aega.  

Lili-Mai, õpilane

Mina ei ole sellel suvel veel ujumas käinud, aga tahaksin kindlasti minna. Minu põhilisteks supluskohtadeks on Kuremaa ja Aidu järv. Jõgeval ju kahjuks õiget ujumise kohta ei ole. Vahel olen ka Peipsi ääres Kauksi rannas käinud. Meri mulle ujumisekohana eriti ei meeldi. Ma ei oska öelda, milline veetemperatuur mulle sobib, aga õhusooja võiks olla 25 või rohkem kraadi.  

Eili, müügiesindaja

Ma elan ise Kuremaa järve ääres, kuid  pean tunnistama, et ujuda ei oska. Sulistamas olen käinud küll. Kui ma kusagil lõunamaal käin, siis seal lähen meelsamini vette. Olen käinud Vahemere äärsetes riikides, Aafrikas, Barsiilias. Brasiilias oli ookeani vesi külm ja laine umbes poolteist meetrit kõrge. Vette minna tahaksin ma veel kindlasti, kuid eelistan seda teha Kuremaal.  

Raimo, müügiarendaja

Veekogus ma sellel aastal ujumas ei ole käinud, küll aga Tartu Aura veekeskuses. Kord läksin Tartu lähistel pojaga ühte kruusakarjääri ujumiskohta, kuid ilm oli liiga jahe ja ma ikkagi loobusin vetteminekust.  Maakodus olles käin ma Saare järves ujumas. Peipsis tahaksin ma ka ära käia, kuid mere äärde mind ei tõmba. Ujumiseks võiks veetemperatuur olla 20 ja  õhusooja 24-25 kraadi. 

Küsis: TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus